Новости ›› Полтава и область

Концерт бандуриста Віктора Пашника у Полтаві зібрав більше сотні слухачів

06.10.2015 19:00 | просмотров: 4246
2 жовтня у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відбувся сольний концерт Віктора Пашника. Організатор – керівник туристичного клубу InGreen Ольга Влох.

Віктор Пашник раніше бував у Полтаві, а от із сольним концертом в наше місто завітав уперше. Віктор – бандурист та гітарист, лауреат багатьох музичних конкурсів, переможець одного з найвідоміших українських фестивалів «Червона Рута-2003» у жанрі авторської пісні.

Галерея мистецтв у Полтаві - це приклад закладу культури нового зразка, де одночасно взаємодіють усі можливі види мистецтва: живопис, музика, архітектура, перфоменс, кінематограф.. Тому глядачам завжди надзвичайно цікаво відвідувати концерти, що відбуваються у залах галереї на фоні найрізноманітніших виставок. Наприклад, у прес-центрі, який дозволяє зануритися в особливу атмосферу співзвучності прекрасної музики, вокалу та живопису. Сьогодні у цій залі відкрито виставку "Погляд", присвячену 45-річчю Полтавської обласної організації Національної спілки художників України.

Туристичний клуб InGreen 2 жовтня відзначив 5 років від дати своєї першої туристичного подорожі. За цей час були проведені численні екскурсії, розроблені нові маршрути по Україні та Полтавщині. Два роки тому під егідою клубу стартував інформаційно-туристичний проект "Таємнича Полтава", який проводить тематичні екскурсії по місту та спільні походи в музеї. Концерт організатори робили вперше. І виконавця вибирали найкращого.

Організатор концерту Ольга Влох вже три роки слухає пісні бандуриста:
- Вперше пісні у виконанні Віктора Пашника я почула на одному із музичних фестивалів у 2013 році. Від того часу стала шанувальницею його творчості. Пісні Віктора емоційні, душевні та наповнені глибинним сенсом. Полтава вважається Духовною Столицею України, тож дуже приємно було запросити достойного виконавця в наше місто. Я хотіла щоб якомога більше полтавців ознайомилися з українською піснею, яка лине від щирого серця. Ми організуємо заходи, які плекають любов до рідної мови та української культури, розширюють світогляд та покращують настрій.

Бандурист Віктор Пашник отримав приємні враження від нашого міста та його мешканців:
- Мені дуже сподобалася Полтава. Це душевне місто, де живуть гостинні привітні люди. Я з радістю відгукнувся на запрошення приїхати сюди із сольним концертом. Декілька років тому я був у Галереї Мистецтв на виставці і вже тоді звернув увагу, що це чудове місце для виконання пісень під бандуру та гітару. Тож надзвичайно приємно, що сьогоднішній вечір проходив саме тут. Моя мрія виступити у Полтаві здійснилася. Дякую за запрошення та дякую полтавським слухачам

Концерт був надзвичайно цікавий. Протягом двох годин полтавці почули авторські та народні пісні виконані українською, білоруською, польською мовами. Спілкування із сучасним українським кобзарем-філософом зачепило найтонші струни душі у слухачів різного віку. Віктор майстерно змінював музичний супровід: співав під бандуру та гітару. Він виконав ліричні та філософські пісні, козацькі та революційні. Його творчість спонукає замислитися над реаліями сучасності та над власним життям. Хтось вже чув його пісні, а хтось вперше ознайомився із творчістю музиканта. Враження у слухачів залишилися найкращі. По завершенню усі глядачі подарували виконавцеві бурхливі оплески.











Автор фото - Катерина Белозерцева - https://vk.com/idkatysha_belozertseva
Спільнота фотографа - https://vk.com/belozertsevaphoto



Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: