Новости ›› Полтава и область

Полтавські спортсмени на чемпіонаті світу догребли до медалей

27.08.2015 13:00 | просмотров: 458
22-23 серпня у Мілані на озері Ідроскало пройшов чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное.

Полтавщина була представлена на світовій першості аж п’ятьма спортсменами, які захищали честь України у вісьмох видах програми. У результаті вони вибороли дві медалі та чотири олімпійські ліцензії. Зокрема Павло Алтухов посів четверте місце у каное-одиночці (1000 метрів). Дмитро Янчук здобув «бронзу» у каное-двійці (500 метрів).

Денис Камерилов та Едуард Шеметило стали «срібними» призерами у каное-четвірці (1000 метрів).

А Марія Кічасова здобула сьоме місце в байдарці-четвірці (500 метрів), яке дає право на ліцензію.
Ексклюзив для читачів «Кола»

Журналіст «Кола» зв’язався із представниками Полтавщини, які здобули «срібло» у каное-четвірці на дистанції 1000 метрів – Едуардом Шеметилом та Денисом Камериловим, щоб вони прокоментували свій історичний успіх по гарячих слідах.

– Хлопці, представте спочатку, будь ласка, вашу четвірку.

Едуард Шеметило:

– Це Денис Коваленко (Одеська область), Денис Камерилов (Полтавська область), Віталій Вергелес (Львівська область) та Едуард Шеметило (Полтавська область).

Денис Камерилов:

– Я в каное-двійці виступав разом із Віталієм Вергелесом. А Едік – мій друг, він гарний спортсмен. Постійно здобуває призові місця в одиночці. Ось ми його взяли, чи він нас взяв (посміхається – авт.). Також і Денис Коваленко добре себе проявляє в одиночці.

– Друге місце – чудовий результат, проте чого не вистачило для першого?

Едуард Шеметило:

– Ми розраховували показати найкращий результат. Адже для цього ми тренувалися, щоб проїхати дистанцію на максимумі. Нашою метою було поборотися за призові місця. На чемпіонаті світу дуже напружені заїзди, рівень спортсменів високий, тому ця першість була не з легких. Повірте, нам довелося попрацювати на славу. Загалом українці здобули три ліцензії: дві з веслування на каное та одна – байдарка-четвірка, дистанція 500 метрів. Але ці ліцензії не іменні. Тому за них можна боротися на чемпіонаті України. Адже ці місця на Олімпіаду вибороли для країни, а не для конкретного спортсмена.

Денис Камерилов:

– На цей момент румуни були сильнішими за нас, краще підготовлені. У мене у переддень гонки була температура, може, це також вплинуло. Я не кажу, що ми через це програли, але все можливо.

– Відставання від румунів, які посіли перше місце, склало 680 тисячних секунди. За критеріями веслування це багато чи мало?

– Це дуже малий відрив, особливо враховуючи дистанцію. Можна було, звісно, трохи краще виступити у цій гонці. Але ж суперники також не дрімали, тому чекати від них розслаблення не варто було. Взагалі ми задоволені тим, як пройшли дистанцію.

– Що найбільше запам’яталося зі змагань?

Денис Камерилов:

– Звернули увагу на те, що багато спортсменів із України через фінансові труднощі тепер представляють інші країни. Виходить, що наші спортсмени в одному заїзді представляють різні держави.




Довідка «Коло»

Іменні олімпійські ліцензії здобувають спортсмени на власне ім’я. Це відбувається зазвичай на чемпіонаті світу, який передує Олімпійським іграм.

Не іменні олімпійські ліцензії здобувають спортсмени для своєї країни. Тут право участі визначається на внутрішніх змаганнях (чемпіонат України, наприклад). Зазвичай їх виборюють на змаганнях, які проходять заздалегідь.

Источник: kolo.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: