Новости ›› Образование

Першому заступнику директора УЦОЯО оголошено підозру

31.07.2015 17:00 | просмотров: 514
У Генеральній прокуратурі України заявляють, що перший заступник директора Українського центру оцінювання якості Володимир Винник вносив зміни у результати зовнішнього незалежного оцінювання. Про це йдеться у повідомлені прес-служби ГПУ.

Зокрема, у Генпрокуратурі повідомляють, що відомством здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розслідуваному Головним слідчим управлінням МВС України за фактами несанкціонованого втручання та зміни інформації в «Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання».

"На даний час встановлено, що перший заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти, вступивши у злочинну змову з невстановленими особами Центру, вносив зміни у результати зовнішнього незалежного оцінювання", - йдеться у повідомлені ГПУ.

28 липня вказаній особі Головним слідчим управлінням МВС України за погодженням з Генеральною прокуратурою України було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362 КК України.

Цього ж дня до суду направлені клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

У Генпрокуратурі також повідомили, що судове засідання з цих питань перенесено на 30.07.2015 р. у зв'язку з неявкою підозрюваного.

Як відомо, 21 липня генеральний прокурор Віктор Шокін звинуватив керівництво Українського центру оцінювання якості освіти у зловживанні службовим положенням та вчиненні низки тяжких злочинів.

Пізніше у прокуратурі пояснили, що у ході слідства було встановлено, що "службові особи керівного складу Українського центру оцінювання якості освіти Міністерства освіти та науки України, організувалися у стійке злочинне об'єднання для несанкціонованого з використанням службового становища втручання до "Системи оцінювання якості освіти" та "Реєстру осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання" для зміни інформації, що обробляється в ньому, на користь третіх осіб".

Заступник генерального прокурора Олег Заліско заявив, що прокуратурі відомо про орієнтовно 10 незаконних втручань до реєстру осіб, які склали ЗНО.

Источник: osvita.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: