Новости ›› Полтава и область

На Полтавщині обіцяють приготувати борщі з грушами та полуницями

31.07.2015 16:00 | просмотров: 887
На всеукраїнському гастрономічному народному фестивалі-квесті «Борщик у глиняному горщику» 2015, обіцяють здивувати борщами з полуницями та грушами. Сам фестиваль цьогоріч відбудеться вдруге у Опішні 15 серпня.

Головною метою заходу є вивчення традицій, правил приготування, рецептури, регіональних особливостей борщотворення, популяризація і реанімація культурних традицій Полтавського регіону.

ПОГОДИННА ПРОГРАМА
8ºº – 13 ºº – приготування БОРЩІВ у горщиках у печах за оригінальною народною рецептурою
Дві Учасниці готуватимуть по ТРИ різновиди БОРЩУ в трьох глиняних горщиках одночасно:

1. Борщ скоромний (з м’ясцем, звичний для родини даної учасниці, в чомусь «удосконалений» нею);

2. Борщ пісний (такий, що готують для родини часто);

3. Борщ особливий (за маминою, свекрушиною, бабусиною, тобто апробованою часом, технологією приготування).

Орієнтовне « Борщове МЕНЮ 2015»:

Учасниця №1.

1. Борщ із м’ясом
2. Борщ червоний з грушками
3. Борщ із полуницею.

Учасниця №2:

1. Борщ із м’ясом.
2. Борщ з рибою.
3. Борщ із секретним інгредієнтом

10 ºº – урочисте відкриття Другого всеукраїнського гастрономічного НАРОДНОГО фестивалю-квесту «Борщик у глиняному горщику» 2015

10.30 ºº – презентація хлібної закваски від Любові Григорівни Мовчан (Котельва, Полтавщина), члена клубу органічне землеробство, майстрині із виготовлення бездріжджового ХЛІБА.

12 ºº – майстер-клас від призера конкурсу «Волонтер року 2013» у номінації «Мистецтво та культура» Вчителя Віри Андріївни Аннусової (Царичанка, Дніпропетровська область) із організації особливого святково-обрядового дійства «СПАСОВА БОРОДА» - навчимося її скрутити, завити- прикрасити, проведемо обряд «розчісування» та «відмивання» Спасової бороди від меду.

13ºº – 15 ºº – презентація борщів учасницями, дегустація БОРЩІВ

16 ºº – УРОЧИСТОСТІ: оголошення переможців, вручення призів, підведення підсумків Фестивалю-Квесту

17 ºº – КРУГЛИЙ СТІЛ «Сільський зелений туризм як фактор розвитку СЕЛА» з участю уповноважених представників усіх областей України
(ОРГАНІЗАТОРИ: Міністерство аграрної політики та продовольства України; ВГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні»; ЕкоАгроСадибка салон-студія «Лялина Світлиця»)

10.00 – 20.00 – майстер-класи (виготовлення тканинної ляльки-мотанка, мотузяних коників, ліплення з глини, гончарювання), кухарські конкурси;

дегустація 6 різновидів!!!! конкурсних борщів приготованих у глиняному горщику за стародавніми рецептурою і технологією у печі;

участь у майстер-класах по приготуванні борщу;
можливість спілкування з надзвичайно цікавими інформаторками стосовно традиційно-побутової культури українців;

можливість почути та побачити цікаві моменти стосовно традиційної культури харчування українців;
доступна рецептура автентичних борщів;
«фото-полювання» по фестивалю (зібрані фото матеріали по фестивалю будуть брати участь у конкурсі на найкраще фото, який відбудеться о 16.30.

20-й – закриття Фестивалю-Квесту.

Куратор – етнолог, керамолог, кандидат історичних наук, дослідниця традицій використання глиняного посуду в культурі харчування українців, провідний популяризатор традиційної культури Полтавщини – Олена Щербань.

Источник: vpoltave.info
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: