Новости ›› Полтава и область

У Полтаві молодь на балконі хостелу шукала Трохимброд

27.07.2015 17:00 | просмотров: 791
26 липня у хостелі «Sofa» відбулися благодійна фотовиставка і балконний кінопоказ.

Організаторами заходу виступили учасники незалежного мистецького об’єднання «Magnum Opus». Вони вирішили поєднати два види мистецтва: фотографію і кінематограф. Крім того, локація події – хостел «Sofa» – нова, і цікаво було спробувати там провести незвичний захід.

Між початком виставки і показом організатори поставили паузу у дві години, щоб кожен бажаючий, який завітав сюди, мав час і змогу переглянути фотографії різних авторів. Виставка є всеукраїнською, адже світлини надіслали з Києва, Львова, Дніпропетровська, Кременчука, Харкова, Мукачева, Лебедина і Полтави.

Захід був благодійний. «Маґнумці» відразу домовилися, що передадуть кошти у Полтавський Батальйон Небайдужих.





Центральним моментом став кінопоказ. Запримітивши великий балкон, «маґнумці» ще раніше вирішили, що його буде можна використати як майданчик для кінопоказу. До самого початку глядачі не знали, який саме фільм обрали організатори.

Презентована картина мала назву «І все освітилося». Знята у 2005 році за однойменним романом Джонатана Сафрана Фоєра, вона розповідає про американського єврея українського походження, який вирішує знайти людей, що під час Другої Світової війни допомогли врятуватися його діду.





Ця подорож приводить його до України, де двоє одеситів – онук і дід – разом з американцем намагаються знайти селище Трохимброд, а знаходять щось набагато більше…

Фільм виявився доволі драматичним, проте в міру комедійним. По суті, це змога подивитися на нашу країну очима американця. Глядач ставав ніби ще одним членом команди, які шукали це невідоме селище.





Організатори залишилися задоволені балконним кінопереглядом і фотовиставкою:

– Для нас це перший захід такого формату, – говорить співорганізатор Анна Ютченко. – Наступного разу врахуємо недоліки. Але хотілося б, щоб такі кінопокази функціонували на постійній основі. Будемо над цим думати.




Загалом «маґнумці» зібрали 808 грн, які вже передали Полтавському Батальйону Небайдужих.




Фото: Поліна Карюк, Анна Ютченко
Роман Повзик, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: