Новости ›› Полтава и область

«Таємнича Полтава» відкриє полтавські підземелля

09.07.2015 13:00 | просмотров: 1853
12, 18 та 19 липня проект «Таємнича Полтава» запрошує усіх бажаючих приєднатися до авторських ексклюзивних тематичних пішохідних екскурсій по місту.

12 липня, у продовження проведених раніше екскурсій «Архітектурна Полтава» та «Полтавський модерн», буде розглянута тема «Забуті сторінки полтавського класицизму». Класицизм прийшов до нас із Стародавньої Греції і увійшов в архітектурну моду наприкінці 18 ст. Його розквіт припав на поч. 19 ст. і співпав із активною забудовою Полтави. Саме тому Потава - це "класичне" місто. Знаючи про унікальність ансамблю Круглої площі ми часто забуваємо чи не помічаємо більшість інших класичних будівель, які можуть розповісти нам чимало про людей і звичаї того часу, а інокли - і відкрити свої таємниці. Ви дізнаєтесь цікаві факти про відомі пам'ятки, відкриєте для себе маловідомі будинки з власною історією і побачите як виглядали споруди, які були знищені, або перебудовані пізніше.



18 та 19 липня ми «відкриємо» історію полтавської фортеці та таємниці полтавських підземель. Полтава відома всьому світу завдяки Полтавській битві. Але ця подія і її розв'язка багато в чому була визначена результатами тримісячної облоги Полтавської фортеці. Неабияку роль зіграли і її підземні ходи. На жаль, фортеця була повністю ліквідована, а входи до підземель засипані. На цій екскурсії дізнаємося цікаві факти про Полтавську фортецю, як виглядали її оборонні споруди і де знаходилися підземелля.



Нагадаємо, проект «Таємнича Полтава» стартував 21 вересня 2013 року із безкоштовної оглядової пішохідної екскурсії. З того часу щомісяця учасники збираються для спільних походів у музеї. Минулого літа розпочалися ексклюзивні тематичні екскурсії по місту. За рік в рамках проекту «Таємнича Полтава», крім раніше названих «архітектурних» тем, були спеціально розроблені та вперше проведені пішохідні маршрути: «Художня Полтава», «Релігійна Полтава», «Видатні жінки Полтави». У червні проходила чергова не тематична, а просто оглядова пішохідна екскурсія.

А от на серпень та вересень уже готуються нові цікаві теми. Участь у проекті є добровільною. Приєднатися можуть усі бажаючі на сайті організаторів. - http://www.ingreen.in.ua/tours/topoltava/1114



Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: