Новости ›› Полтава и область

Рейтинг шкіл Полтави за кількістю медалістів

02.07.2015 17:00 | просмотров: 1135
Інтернет-видання "Полтавщини" склало рейтинг полтавських шкіл за кількістю золотих та срібних медалістів у 2014 році.

В Управлінні освіти Полтави розкритикували той метод, за яким його складали. Тому "Полтавщина" вирішили порівняти рейтинг ЗНО із кількістю медалістів, яких випустили у тому ж році. Інформація про медалістів була надана Управлінням освіти міста Полтави.

Для цього рейтингу вирахували з загальної кількості випускників відсоток медалістів.





Власні результати підтвердили ліцей №1, гімназія №6, ЗОШ №29 та № 30, а також приватна школа «Паросток». Вони увійшли у першу десятку цього рейтингу та не опуститися нижче 10-го місця у рейтингу ЗНО-2014.

У деяких школах випускники взагалі не отримали жодної медалі. Зокрема, це стосується ліцею Полтавської державної аграрної академії, учні якого на ЗНО показали досить не поганий результат (5 місце). Це досить дивно.

Така різниця між кількістю медалістів та результатами ЗНО могла вийти через те, що медалі випускникам назначаються за результати протягом всіх років навчання. ЗНО ж дає шанс навіть тим, хто погано навчався в школі. Вони можуть підготуватися самостійно або з репетитором.

Проте ймовірніше, що оцінки учням просто завищують. Адже у школі рівень знань визначає вчитель, який особисто знає дитину протягом багатьох років, а також її батьків. І це дуже суб’єктивна складова. А ЗНО — це неупереджене оцінювання знань людини.

Також дивує, що золотих медалей більше, ніж срібних. Адже, згідно Положення про золоту медаль «За високі досягнення у навчанні» та срібну медаль «За досягнення у навчанні», золоту медаль отримують, якщо оцінки у випускника не нижче 10-12 балів. Срібна медаль дається, якщо з двох предметів було отримано 9 балів. Логічно, що отримувати найвищі бали постійно дещо складніше.

Источник: poltava.to
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: