Новости ›› Полтава и область

«Я – не нуль!»: проблема ВІЛ/СНІД стосується кожного

25.05.2015 15:00 | просмотров: 425
У Полтаві в Корпусному саду пройшла акція «Я – не нуль!», присвячена Всесвітньому дню пам’яті людей, померлих від СНІДу.

Всі присутні мали змогу пройти безкоштовне анонімне експрес-тестування на ВІЛ, висловити своє ставлення до даної проблеми за допомогою «Стіни побажань», взяти участь у тематичному квесті «Що ми знаємо про СНІД?» та у мобільних тематичних тренінгах і майстер-класі по вплітанню червоної стрічки у зачіски від учнів Полтавського професійно-технічного училища № 31.

Нам всім потрібно зрозуміти, що ВІЛ/СНІД – проблема всього суспільства, яка може торкнутися кожного. Але при цому важливо усвідомити, що це лише хвороба, яку можна лікувати. Її наявність у людини не повинна бути приводом для обмеження інфікованого в правах. Раннє виявлення, доступне лікування, толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей – ось наша зброя проти СНІДу, зазначають організатори акції.




У світі від страшного вірусу померло понад 2 млн. осіб, тож основне завдання, яке поставили перед собою організатори заходу – управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому та благодійна організація «Світло Надії» – скоординувати зусилля, щоб активно протидіяти епідемії.




Дана акція була присвячена не лише вшануванню пам’яті людей, які померли від СНІДу, але й приверненню уваги суспільства та громади нашого міста до епідемії ВІЛ/СНІД у нашій країні, нагадати про те, що ця проблема стосується кожного, а байдужість до неї може стати причиною смертей ще сотень тисяч людей.




Цього року Об’єднаною програмою ООН з ВІЛ/СНІДу було впроваджено новий світовий символ пам’яті – червоний метелик, який асоціюється з легкістю душ, які нас покинули, символом переродження та мінливості життя.





Источник: rada-poltava.gov.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: