Новости ›› Полтава и область

Жоден полтавський ресторан не увійшов у топ-100 України

22.05.2015 10:00 | просмотров: 1245
Видання «Новое Время» визначило топ-100 ресторанів України. Результати показують, що в Полтаві немає жодного ресторану, який би зацікавив експертів. А в Полтавській області таких лише два.

10 травня на сайті видання «Новое Время» з’явився рейтинг кращих ресторанів нашої країни (http://nv.ua/project/best-restaurants.html). Як зазначає головний редактор Віталій Сич, він давно хотів зробити подібний список.

Головним критерієм, який враховували при відборі закладів – смачна їжа. Журналістів більше цікавило те, що у тарілках, ніж дорожнеча інтер’єру. Рейтинг формувався опитуванням журі – 30 людей, більшість з яких ресторатори, ресторанні критики і бізнесмени, які люблять поїсти. Серед цих людей – співак Олег Скрипка, мер Львову Андрій Садовий, гендиректор НТКУ Зураб Аласанія, співачка Джамала.

Однією з цілей даного рейтингу було створення переліку таких закладів, щоб людина, яка приїздить у певне місто, знала, куди варто сходити поїсти.

Серед визначеного переліку не опинилося жодного полтавського ресторану. На думку експертів, вочевидь, Полтава взагалі не має жодного ресторану, гідного уваги туристів.

З усієї Полтавської області до топу увійшов тільки два ресторани – «Гоголь» у Миргороді та «У сестер» в Хоролі. Середній чек у них складає 150 грн і 130 грн відповідно.




Сподіваємося, що подібний рейтинг дасть власникам полтавських ресторанів привід попрацювати над кухнею і популяризацією свого закладу серед мешканців інших українських міст, які можуть стати його майбутніми відвідувачами.




Заклади харчування є важливою частиною туристичної інфраструктури будь-якого міста. І популяризація свого міста серед українців частково ґрунтується саме на гастрономії – смачно поїсти люблять всі. Маємо надію, що представники бізнесу і влади спрямують свої зусилля на те, щоб полтавські ресторани стали відомими серед лідерів думок у цій галузі, і через деякий час Полтава може з’явитися у подібному рейтингу.

Роман Повзик
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: