Новости ›› Разное

На Полтавщині запрацював регіональний офіс реформ

07.05.2015 16:00 | просмотров: 721
Відзавтра на Полтавщині офіційно запрацює регіональний офіс реформ, основним завданням якого є сприяння реформуванню місцевого самоврядування та територіальній організації влади в Україні. Його презентували сьогодні під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”.

“У лютому вступив у дію Закон України “Про добровільне об’єднання територіальних громад”, який став першим кроком на шляху масштабного процесу реформування нашої країни. Безумовно будь-які процеси реформування складні, іноді болючі, порушують звичні норми життя, але ми прекрасно розуміємо, що без цього процесу провести ті зміни у країні на які ми сподівалися, і до яких ми ішли, неможливо. У квітні Кабміном була розроблена та затверджена методика, яка передбачає схему з територіального реформування країни. Наразі затверджуються перспективні плани у кожній області, і на їх основі обираються спроможні громади, які у подальшому будуть працювати, які стануть базовими центрами в області”, – розповіла директор офісу реформ у Полтавській області Ірина Балибіна.

Вона зазначила, що робота з втілення цього закону і вирішення проблем, які виникатимуть, покладена на Полтавську ОДА, координатором є перший заступник голови облдержадміністрації.

“Для потужної роботи та максимальної комунікації, Асоціацією міст України спільно з Міністерством регіонального розвитку було запропоновано створити у кожній області такий офіс реформ. До роботи у ньому запросили експертів, кандидатури яких затверджені відбирали з урахуванням життєвого, професійного досвіду. Вони професіонали і дійсно допоможуть безболісно і за короткий термін якісно виконати завдання, які перед нами стоять”, – сказала Балибіна.

До складу експертів офісу реформ у Полтавській області увійшли:

Керівник Полтавського відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Олександра Шереметьєва

Експерт обласного ресурсного центру “Активний розвиток територій” Ірина Дудка.

Експерт з питань місцевого самоврядування Іван Лещенко

Експерт з питань економічного розвитку територій Олександр Полупан

“Я впевнена, що у такому складі ми зможемо налагодити максимальну комунікацію з органами місцевого самоврядування, територіальними громадами, ЗМІ, та зможемо донести до кожної людини важливість проведення цієї реформи”, – наголосила Балибіна.

Источник: np.pl.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
08.05.2015 06:38 Пушистичка
мм

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: