Новости ›› Полтава и область

«Лицарі Небесної варти» – історії про сучасних героїв

27.04.2015 14:00 | просмотров: 527
З квітня на ОДТРК «Лтава» стартував проект «Лицарі Небесної варти». Кожна історія – це розповідь про героїчний вчинки наших земляків, які воювали в зоні АТО та поклали своє життя за Україну, за нас, за тих, хто тут, сьогодні мирно живе.

«Розуміння того, що потрібно увічнити пам'ять наших героїв-земляків не залишало нас давно і ми вирішили створити цей проект. Військкомат надав нам списки загиблих, але не кожна родина могла говорити про болюче горе, про втрату сина, чоловіка чи батька. Тому, лише через деякий час і тільки з дозволу рідних та близьких, ми можемо вам розповісти про цих хлопців» – говорить керівник проекту Наталія Іванченко.

Кожна серія – це невигадана історія про людину з великим серцем, що було сповнене патріотизмом, сміливістю, рішучістю. Ще вчора ці хлопці ходили одними з нами вулицями, можливо Ви навіть бачили їх обличчя, обличчя героїв. Кожен з них загинув при різних обставинах: хтось випадково, як це буває на війні, а хтось – рятуючи побратимів.

Більшість із них добровільно пішли захищати Україну, свою Батьківщину, щоб ворог не пройшов далі.

«На наших очах твориться сучасна історія України, і для того, щоб ми не мали потім спекуляцій на тему чергового етапу визвольної боротьби.

Ми сьогодні документуємо і фільмуємо ті події, які відбуваються на Сході. Імена кращих синів України, які полягли у зоні АТО повинні бути відомі нащадкам. Це треба робити тут і зараз, щоб потім не дай Бог, не було чергових спроб спотворити історію України» – наголосив генеральний директор Полтавської ОДТРК «Лтава» Євген Лопушинський.




Сьогодні, ці сюжети пишуться живими, болючими слідами, але минуть роки і це стане історією. Тож, ми не маємо права забути жодного з них.

Прийдешні покоління повинні знати та пам’ятати героїв, які були віддані своїй справі і не ховаючись за спини товаришів виконували свій обов'язок, захищали рідну землю.

Колись ми росли на прикладах героїзму наших дідусів і бабусь, які боронили Батьківщину від ворога, а вже сьогодні ми маємо сучасних героїв, на прикладах яких можемо виховувати своїх дітей.

Запрошуємо до перегляду:



https://www.youtube.com/playlist?list=PLXrLeob5-Il-jnB_nej6cDD2xym1UQXtE

Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: