Новости ›› Полтава и область

Звільнена викладачка ПолтНТУ програла суд і втратила шанс поновитися на роботі

18.04.2015 09:00 | просмотров: 454
Маргарита Антонець програла судову справу проти ПолтНТУ ім.Ю.Кондратюка і не отримала ні роботи, ні моральної компенсації.

Сьогодні Октябрський районний суд у повному обсязі відмовив у позові Маргариті Антонець, яка хотіла поновлення на роботі і відшкодування моральної шкоди у розмірі 50 тисяч гривень.

В кінці грудня, разом з 12 молодими викладачами архітектурного факультету, була звільнена асистент кафедри основ архітектури Маргарита Антонець. Строковий трудовий договір, який був нею підписаний на початку навчального року, закінчився 27 грудня. В ході судових засідань позивачка оголошувала ряд обставин, доказів, які мали засвідчити про незаконність звільнення.

Маргарита Антонець була обрана на посаду асистента за конкурсом 9 липня 2014 року, але він був скасований вченою радою університету в кінці серпня. Всім викладачам, що подавали документи на конкурс, прийшлось укладати новий контракти за наказом. Маргарита написала заяву на роботу до серпня 2015 року, але резолюцією першого проректора Богдана Коробка, строк на заяві скоротили до 27 грудня 2014 року. Як пояснює сам Богдан Коробко, це було зроблено, щоб провести в кінці грудня конкурс на заміщення вакантних викладацьких посад. Але конкурс не був проведений в грудні, його провели в лютому нового року. Маргариту Антонець на цьому конкурсі не обрали.

Маргарита вважає, що її обдурили, коли скоротили строки трудового договору до півроку, чинили моральний тиск протягом цього всього часу, а потім за вказівкою керівництва стало не можливим проходження конкурсу.

Крім того, Маргарита вважає, що є молодим спеціалістом, а цей статус гарантує 3 роки роботи. Представники від університету заперечували, що Маргарита є молодим спеціалістом, оскільки після магістратури отримала направлення на роботу в Кременчук, і її перше місце роботи не в університеті. Однак позивачка заперечує це і говорить, що вона там не працювала, направлення їй необхідно було отримати, оскільки без нього їй не віддавали диплом і вона не могла поступити до аспірантуру,

Після 7 судових засідань суд прийняв рішення, що Маргариту Антонець звільнили без порушень закону. Маргарита планує подавати апеляцію.

Источник: poltava.to
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: