Новости ›› Полтава и область

Куди поїхати з Полтави по Україні цієї весни, щоб побачити квіти

18.04.2015 10:00 | просмотров: 4633
Найкраща пора для подорожей - весна, адже весною природа прокидається, тому навколо скільки різних яскравих барв. Також весною найдовші дні, тому можна багато встигнути! Куди варто поїхати цієї весни, щоб побачити різні рослини - читайте рекомендації від туристичного клубу InGreen.

НАРЦИСИ - Долина нарцисів на Закарпатті
На початку травня на Закарпатті спостерігається цікаве природне явище - цвітіння нарцисів в однойменній долині поблизу міста Хуст. Долина є частиною Карпатського біосферного заповідника. Долина унікальна тим, що це - природний масив нарцисів, один з найбільших у світі. Рекомнедуємо з Полтави в Долину нарцисів їхати організованою групою із насиченим екскурсійним маршрутом на чотири дні. ПОДОРОЖ пройде - 1-4 травня.



БУЗОК - Бузковий гай у Диканьці
Оспіване Гоголем історичне селище Диканька на Полтавщині славиться не тільки народними традиціями, але і природними чудесами - Бузковим гаєм і Кочубеївськими дубами, одному з яких близько 800 років. Щоб вдосталь насолодитися пишним цвітінням і ароматом бузку, що росте на площі майже в 3 гектара, найкраще їхати на свято "Пісні Бузковго гаю". Можна доїхати громадським транспортом. Рекомендуємо з Полтави в Диканьку на свято "Пісні бузкового гаю" їхати організованою групою з екскурсією. ПОДОРОЖ ПРОЙДЕ - 9 травня.



ЛОТОС - дельта Дунаю в селі Вилкове
В Одеській області, поблизу села Вилкове, знаходиться райське місце - Дунайський біосферний заповідник. Він розкинувся прямо в дельті Дунаю, де річка впадає в Чорне море. Це так званий нульовий кілометр. Тут безліч заток з прекрасними заплавними лісами. Ви побачите поля лотосів, гордовитих пеліканів, рідкісні види тварин і риб. Досить складно самостійно потрапити у Вилкове, яке знаходиться на кордоні з Молдовою. Тому рекомендуємо з Полтави у Вилкове їхати організованою групою із насиченим екскурсійним маршрутом на чотири дні. ПОДОРОЖ ПРОЙДЕ - 1-4 травня.



ТЮЛЬПАНИ - Дендропарк у Кіровограді
Сім років тому кіровоградський дендропарк був визнаний кращим парком України. Однак його справжня родзинка - понад 100 тисяч тюльпанів різних сортів, які розцвітають в кінці квітня - початку травня. Вони перетворюють його в дивовижне видовище. Багато хто порівнює в цей час парк з кращими парками Нідерландів. Із Полтави є рейсові автобуси до Кіровограду. Офіційне відкриття дендропарку - 25 квітня.



САКУРА - Алея сакури в Ужгороді
Ужгород прекрасний наприкінці квітня - коли починається період цвітіння сакур і все місто покривається рожевими квітками. Закарпаття - одне з небагатьох місць в Україні, де можуть рости сакури. Причиною цього є м'який клімат. У цей час у місті буде проходити традиційний "Сакура-фест". Із Полтави в Ужгород курсує регулярний потяг, тому можна їхати самостійно. Фестиваль розпочнеться 18 квітня.



ІРИС - Ландшафтний парк на Чернігівщині
В Чернігівській області між річками Дніпро і Десна, знаходиться Міжрічинський регіональний ландшафтний парк, який на рівні з ще кількома входить в Мезинську Швейцарію. Колись тут були військові бази. Тому доступ у ліси та до води був довгий час закритий, що й допомогло їм зберегтися в первозданному вигляді. Тож навесні тут квітне багато ірисів. А наприкінці травня також можна помилуватися унікальним цвітінням різнотрав'я на Бондаровська болоті або цвітінням сімейства орхідей.



СТЕПОВІ РОСЛИНИ - біосферний заповідник Асканія-Нова
Біосферний заповідник Асканія-Нова - це унікальний куточок природи: тут розташована єдина в Європі ділянка степу, якого ніколи не торкався плуг. З другої декади травня і по середину червня степ особливо чарівний. В цей час тут квітне ковила, покриваючи всі сріблястим серпанком, що біжить хвилями при найменшому подиху вітру. А в дендропарку, що входить в комплекс заповідника, можна насолодитися цвітінням катальпи і бузкової алеї. І, звичайно ж, відвідати унікальний зоопарк, де для тварин створені такі ж умови, як на волі. Увага: фото-сафарі та виїзд у відкритий степ у 2015 році НЕ проводиться, тому милуватися степом можна лише здалеку.



Джерело - туристичний клуб InGreen - http://ingreen.in.ua.
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: