Новости ›› Полтава и область

4 квітня у Полтаві пройшов «Сорочинський ярмарок»

06.04.2015 17:00 | просмотров: 1926
В рамках VII Відкритого регіонального фестивалю театрального мистецтва «В гостях у Гоголя» свою творчість полтавцям подарували гості з Кіровограду.

Починаючи з першого квітня, театри з різних міст України демонструють свої постановки за мотивами творів Миколи Васильовича. 4 квітня, в рамках фестивалю, свою виставу «Сорочинський ярмарок» показував Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького.

Певно, кожен полтавець хоч раз бував на нашому Сорочинському Ярмарку. Дуже влучні слова підібрав Микола Васильович щоб описати це масштабне грандіозне самобутнє дійство: «Вам, мабуть, траплялося чути, як десь рине далекий водоспад, коли все навколо сповнене стривоженого гуркоту і хаос дивних, неясних звуків вихором носились перед вами. Справді, чи не ті самі почуття вмить охоплять вас у вихорі сільського ярмарку, коли весь народ зростається в одне величезне страховище й ворушиться всім своїм тулубом на майдані та в тісних вулицях, кричить, гогоче, гримить…»

Полтавські глядачі змогли «поринути» в цю неповторну ярмаркову атмосферу, яку блискуче відтворили актори у сучасній інтерпритації під час двохгодинного мюзиклу від режисера-постановника Євгена Курмана. Глядачі почули розповідь про «червону свитку», побачили запальні циганські танці, дізналися історію села Великі Сорочинці та погуляли на весіллі Параски і Грицька.

Об’ємні яскраві декорації, народні танці, українські пісні, динамічний сюжет та значна кількість героїв на сцені дозволили згадати ще раз який же він отой яскравий ярмарок у Сорочинцях. А костюми дівчат-україночок із Кіровограду особливо мали б сподобатися представникам «сильної половини» полтавських глядачів.

Колектив Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького отримав диплом за популяризацію творчості Миколи Гоголя, осучаснення засобів комунікації з глядачем та відтворення колоритного, харизматичного образу українського народу у мюзиклі «Сорочинський ярмарок».

Хліб-сіль та інші подарунки від влади, організаторів та спонсорів фестивалю приймали директор кіровоградського театру заслужений діяч мистецтв України Володимир Єфімов та головний режисер Євген Курман. Судячи із бурхливих оплесків, полтавські глядачі залишилися задоволені виставою.

Виставу відвідала Ольга Влох
Фото із офіційного сайту Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя - http://teatr-gogolya.pl.ua


Сорочинський ярмарок (Кіровоград)


Сорочинський ярмарок (Кіровоград)


Сорочинський ярмарок (Кіровоград)


Сорочинський ярмарок (Кіровоград)


Сорочинський ярмарок (Кіровоград)


Сорочинський ярмарок (Кіровоград)


Сорочинський ярмарок (Кіровоград)


Сорочинський ярмарок (Кіровоград)


Сорочинський ярмарок (Кіровоград)




Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: