Новости ›› Полтава и область

Сергій Жадан у ПНПУ віршами говорив про «Життя Марії»

01.04.2015 15:00 | просмотров: 945
31 березня в ПНПУ імені В.Г. Короленка письменник Сергій Жадан презентував свою нову збірку «Життя Марії».

Полтава стала другим з 33 міст України, яке Сергій Вікторович відвідає в рамках презентаційного туру. Перед нашим містом був тільки рідний письменнику Харків.

Подорожує Жадан не сам, а зі Святославом Померанцевим, президентом міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ. У цьому видавництві і з’явилася збірка. Сам Святослав був таким собі промоутером – ще до початку презентації він почав активно розпродувати книги – не тільки «Життя Марії», але і збірку Пауля Целана, яку переклав Жадан, і комікс до альбому письменника і гурту «Собаки в космосі» – «Бийся за неї».




Рекламний талант Померанцева зробив свою справу: всі принесені книги глядачі розкупили ще до початку читань.

Купивши збірки, студенти почали просити автографи у Сергія, таким чином відтягнувши презентацію. Зрештою, коли всі автографи на книгах були роздані, а фото з письменником – зроблені, Жадан розпочав зустріч.




Гість розповів, що дана збірка складається з 80 текстів, 60 з яких – власні. Решта 20 – переклади з поезій польського письменника, лауреата нобелівської премії Чеслава Мілоша.

Жадан відзначає, що вірші поляка 1943-1944 року, написані у Варшаві і Кракові, дуже перегукуються з тим, що відбувається в Україні зараз.




Оскільки до кінця зустрічі залишалося півгодини, то Сергій Вікторович вирішив повністю зайняти цей час віршами, заради яких і прийшла молодь. Жадан прочитав свої поезії, багато з яких тим чи іншим чином стосувалися подій на сході (хоча і мали глибокий підтекст й алюзії на біблійні сюжети).



Наприкінці Сергій Жадан вибачився, що зустріч виявилася надто короткою, але запросив усіх ввечері до пабу «Хмільний Бик», де буде ще одна презентація «Життя Марії» і де він «прочитає книгу до кінця».





Роман Повзик, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: