Новости ›› Образование

Програма навчання в Польщі українською мовою

31.03.2015 17:00 | просмотров: 613
Відтепер в одному з найкращих польських вишів можна навчатись українською мовою. Знаний не лише в Європі, а й у світі, один з трьох найпрестижніших вищих навчальних закладів Польщі - Ягеллонський університет, запрошує українських випускників та студентів на навчання за новою україномовною бакалаврською програмою «Пограниччя та сусідство в Європі». Програма реалізується кафедрою українознавства факультету міжнародних та політичних студій університету.

Особливістю програми є її міждисциплінарний характер, вона поєднує історію, соціологію, політологію, культурологію, гуманітарну географію, релігієзнавство тощо, які в свою чергу покликані всебічно вивчити і дослідити так зване явище «пограниччя» (від англ. терміну «borderland»). Сучасні науковці розглядають його не лише з позиції географічного виміру, а й з позиції багаторівневого простору, де взаємодіють різні етноси, культури, історії, релігії та мови.

Студенти зможуть дізнатися про сучасні європейські та світові виклики мультикультуралізму - багатоетнічність, багатомовність, проблеми культурної ідентичності, пошук шляхів міжкультурного діалогу тощо, а також про історичні та сучасні міжнародні стосунки країн Центрально-Східної Європи, проблеми культурного взаємовпливу України та Польщі, їх спільну культурну спадщину, наріжні та гострі питання сусідства. А також про перспективи та виклики європейської інтеграції України, питання її міжнародної економічної та культурної співпраці на засадах сучасної європейської політики сусідства.

Наступною особливістю даної освітньої програми є її практична спрямованість і відповідно подальше успішне працевлаштування випускників. Студенти багато практикуються на базі польських органів місцевого самоврядування, недержавних організацій, туристичних фірм, періодичних видань, на радіо та телебаченні, у консульських службах тощо. Також діє програма Еразмус, яка дозволяє один семестр навчатись в одному з університетів в Загребі, Пряшеві, Празі, Оломоуці та Грайфсвальді.

Навчання за програмою «Пограниччя та сусідство в Європі» ведеться українською мовою протягом перших двох курсів, що є чудовою можливістю для молодих українців, які не володіють польською, та надає комфортні умови для паралельного й інтенсивного вивчення польської. Вже по закінченні другого курсу, отримані знання дозволять студентам успішно скласти сертифікаційний іспит з польської мови як іноземної на рівні С1. На третьому курсі навчання здійснюється польською мовою, нею ж студенти складають випускний іспит.

Окрім насиченої освітньої програми на студентів чекає цікаве життя поза аудиторіями. Адже при кафедрі українознавства діє студентський науковий гурток «Вернигора». Його учасники активно пропагують у Польщі знання про Україну, організовують конференції, поїздки, лекції, концерти, виступи та ін.

У підсумку, випускники бакалаврату за спеціальністю «Пограниччя та сусідство в Європі» отримають престижний диплом бакалавра та можливість продовжити навчання на ступінь магістра на кафедрі українознавства Ягеллонського університету, а також отримати магістерський ступінь за спорідненими спеціальностями у будь-якому іншому вищому навчальному закладі Польщі та Європи.

Источник: osvita.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: