Новости ›› Полтава и область

Більше 1000 полтавців відвідали тематичні заходи "Таємничої Полтави"

31.03.2015 09:00 | просмотров: 2116
В рамках інформаційно-туристичного проекту «Таємнича Полтава» останній місяць на вихідних проходили тематичні пішохідні екскурсії містом. Кожного тижня розглядалася нова тема. Всього у березні проведено сім екскурсій до яких приєдналося більше 200 учасників. Усі екскурсії були СПЕЦІАЛЬНО РОЗРОБЛЕНІ на замовлення керівництва туристичного клубу InGreen!

Була розглянута релігійна тематика, де розповідалося про діючі та зруйновані релігійні споруди міста. Вона охопила цілих два окремих пішохідних двохгодинних маршрути. Матеріалу виявилося так багато, що вже готується третій маршрут із відвідуванням Макаріївської церкви та каплички Пантелеймона Цілителя.



Найбільшу кількість однодумців у березні об’єднав архітектурний маршрут «Полтавський Модерн». У Полтави є своя унікальна історія цього стилю - вона подарувала світу Український модерн. Також у місті є російський модерн, "мавританський" модерн та інші цікавинки. Архітектура нашого міста дуже різноманітна, тож уже готується нова тема для екскурсії про інший архітектурний стиль.



Святкова екскурсія «Видатні жінки Полтави» розповіла про наших сучасниць, історичні та легендарні постаті, наприклад: Раїса Кириченко, Маруся Чурай, Ляля Убийвовк, Варвара Рєпніна, Галина Вовченко, Єлизавета Милорадович, Анжеліка Остапенко, Марійка Бойко та ще багато відомих імен.



За півтора роки діяльності проекту "Таємнича Полтава" участь у тематичних заходах взяло більше 1000 учасників.






Керівник проекту «Таємнича Полтава» Ольга Влох обіцяє нові цікаві заходи:
- Ще в 2013 році ми провели першу безкоштовну оглядову екскурсію по місту для його жителів. А за останній час розробили близько десяти тематичних авторських пішохідних маршрутів. Частина екскурсій вже була проведена, а нові пішохідні маршрути ми плануємо на теплу пору року. Серед пішохідних екскурсій релігійна, архітектутрна, лтературна теми. Також ми плануємо спільні походи у музеї міста. Ми завжди раді бачити однодумців та патріотів, які розширюють свій світогляд та пізнають історію рідного міста.



Приєднатися до проекту «Таємнича Полтава» можуть усі бажаючі на сайті організаторів - http://ingreen.in.ua/tours/topoltava/1114



Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: