Новости ›› Полтава и область

Субсидії зможуть отримати майже половина сімей Полтавщини, головне вчасно подати заявку

27.03.2015 11:00 | просмотров: 952
На Полтавщині передбачили на субсидії 200 мільйонів гривень. Це в 10 разів більше ніж минулоріч. Кількість сімей, які отримуватимуть субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в області, має зрости до 300 тис.

“Наразі з 605 тис сімей, що є на Полтавщині, субсидії отримують 65 тис. Однак за підрахунками ще 250-300 тис. сімей будуть мати право на субсидію. На це в області передбачили 202 млн грн”, – сказав під час робочої наради перший заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.
Олег Пругло зазначив, що на місцеві органи влади наразі покладається дві важливі задачі. По-перше, необхідно своєчасно і в повному обсязі проінформувати населення про нову програму субсидій. А по-друге, жодна заява, декларація або лист не повинні загубитися.

“Підвищення тарифів стосується кожного українця й полтавця зокрема й на сьогодні немає нагальнішої проблеми крім оборони. Треба, щоб якомога більше людей почули, що кожна сім’я повинна написати заяву та скласти спрощену декларацію. Це потрібно зробити всім. Якщо сім’я отримує навіть 8 тис доходу, то може отримати субсидію, однак незначну. У кого дохід мінімальний, (1 тис. 218 грн, а також вразливі верстви населення, то ці категорії зможуть покривати до 90% комунальних платежів за рахунок субсидій”, – сказав Пругло.

Олег Пругло нагадав, що вже до середини квітня розішлють спрощені форми заяви на оформлення субсидії та декларацію про доходи.




Як зазначила заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської ОДА Світлана Матуйзо єдиним критерієм отримання субсидії стане дохід сім’ї, причому органи соціальної служби довірятимуть людям і сприйматимуть подані ними дані як достовірні.

“Кожна сім’я отримає бланк заяви та декларації й інструкції щодо її заповнення. З 1 травня документи направлять до управлінь праці та соцзахисту населення. Субсидію даватимуть на підставі цих двох документів”, – сказала Матуйзо.

Також субсидію надаватимуть не на півроку, а на рік, а при її оформленні враховуватимуть “чисті” доходи, тобто ті, з яких уже сплачено податки.

Знімаються обмеження в призначенні субсидій у зв’язку з майновим станом. Якщо раніше субсидія не призначалася сім’ям, які мали два автомобілі чи квартири то сьогодні ці обмеження зняті.

Заяви на субсидії зможуть подати безробітні. Якщо працездатний громадянин тимчасово не працює, він теж може претендувати на субсидії, проте за його дохід буде рахуватися прожитковий мінімум.

На нараді наголосили, що всі комунальні підприємства зацікавлені, щоб споживачі вчасно отримали зразки заяв та спрощеної декларації, яку треба заповнити та подати в соцзахист.

Крім цього у співпраці з центрами зайнятості залучатимуть осіб до громадських робіт, які надаватимуть певні роз’яснення, як отримати субсидію.

Источник: np.pl.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: