Новости ›› Образование

Нам треба запроваджувати 12-річну школу, - міністр освіти

25.03.2015 14:00 | просмотров: 599
Міністр освіти і науки Сергій Квіт вважає, що разом із переходом на 12-ти річну школу держава має змінити матеріально-технічну базу, збільшити оплату праці вчителів та реформувати мережу шкіл. Про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна, відповідаючи на питання про ключові зміни, що передбачає закон "Про освіту".

"Головне - це створення цілісної картини. Мова буде йти про всі рівні освіти: дошкільну, позашкільну, середню, вищу освіту, освіту впродовж життя - підвищення кваліфікації, перекваліфікація - туди буде входити все. Це не так просто зробити", - зазначив міністр.

За його словами для того, щоб реформувати освіту в Україні, неможливо придумати якусь оригінальну ідею і тоді все зміниться.

"У нас є вже дуже хороший закон про вищу освіту. Але одна справа - проголосувати за один раз, а інша справа - імплементувати, тобто, змінити академічну культуру, спосіб життя. Те, що стосується середньої освіти, шкіл, то без збільшення фінансування можна зробити тільки дещо. Якщо університети самі собі можуть давати раду багато у чому, то школи так не можуть. Держава і місцеві громади повинні опікуватись ними - це питання розподілу повноважень", - наголосив Квіт.

"Наприклад, нам обов'язково треба запроваджувати 12-річну школу. Сам факт, що наш парламент проголосує, також нічого не вирішує, нам треба змінити матеріально-технічну базу, збільшити оплату праці вчителів, треба реформувати мережу шкіл, тому, що всі школи у теперішньому вигляді не можуть так існувати", - сказав міністр освіти і науки.

"Є дуже маленькі школи, які неефективні, де є декілька учнів і кілька вчителів, там немає ніякої якості, тому частина цих шкіл закриється. У такому випадку ми повинні передбачити відкриття великих, якісних і добре оснащених шкіл з якісними хорошими педагогами, тоді ж треба мати хороші дороги, щоб дітей довозити, треба мати транспорт, тобто це пов'язано з комплексом реформування цілої країни. Тому рамковий закон "Про освіту" дасть нам цілісну картину цих реформ", - зазначив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Источник: osvita.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
27.03.2015 07:18 Аноним
ось як роблять нормальні країни, а у нас навпаки... діти ще довше деградувати будуть...
http://news.studclub.poltava.ua/new/48849

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: