Новости ›› Полтава и область

Студентський мер Полтави розповів про своє бачення конфлікту в ПНТУ

06.03.2015 12:00 | просмотров: 497
Голова Полтавської студентської ради розповів про підсумки своєї роботи і поділився планами на майбутнє

У листопаді минулого року у Полтавського студентства з’явився новий мер. На позачерговій виборчій конференції студентська рада міста обрала собі за голову «спудея» Полтавської державної аграрної академії Олександра Глазова.

На цьому тижні минуло сто днів з того часу, як Олександр Глазов обіймає цю символічну посаду. За цей час життя полтавських студентів позначилося рядом конфліктів і неоднозначних ситуацій. Про це і ще про багато іншого ми поговорили з Олександром Глазовим:

— Олександр, розкажіть будь-ласка детальніше про Полтавську міську студентську раду, які у неї функції, повноваження, на що вона здатна впливати?

— Студентську раду Полтави було створено ще за часів, коли мером міста був Анатолій Кукоба, проте тоді вона існувала лише формально. Поступово студентське самоврядування у Полтаві розвивалося і зараз студентську раду вже можна вважати серйозним органом. Ми фактично беремо на себе відповідальність за всі питання, які стосуються життя студентства. Це і захист прав студентів, і розвиток органів студентського самоврядування у вузах і звісно ж організація культурно-масових заходів де б студенти могли відпочивати, проявляти свої таланти і не думати про навчання.

— А як ви співпрацюєте з нестудентськими органами місцевого самоврядування, міською та обласною радами, ОДА тощо?

— Співпрацюємо активно, іноді можемо надавати якісь рекомендації, іноді вони нам допомагають фінансово.

— А взагалі, хто фінансує вашу діяльність, наприклад проведення якихось масових заходів?

— Регулярного фінансування у нас немає. За необхідності ми звертаємося за спонсорською допомогою. Найбільша підтримка іде від міського управління сім’ї молоді та спорту, також допомагають підприємці міста.

— І на яких умовах ведеться співпраця з підприємцями?

— Ніяких фінансових угод чи зобов’язань немає, просто вони виступають як спонсори і для них це додатковий піар.

— Чи траплялося Вам у рамках повноважень врегульовувати конфлікти між студентами та вишами, і чи має студентська рада на це право взагалі?

— Зазвичай, ми не втручаємося у внутрішні конфлікти вузів. Кожен вищий навчальний заклад має свою студентську раду, голова якої є депутатом міської студради. Тож внутрішні суперечки вирішуються локально органами самоврядування у кожному виші. Ми можемо втрутитися лише тоді, коли студенти звернуться зі скаргами на незадовільну роботу місцевих органів.

— У Полтаві досі триває конфлікт пов’язаний зі студентами, це ситуація на архітектурному факультеті в ПолтНТУ ім. Ю. Кондратюка. У соціальних мережах тамтешні студенти неодноразово говорили про те, що вони не довіряють студентській раді університету. Що ви можете сказати про цей конфлікт?

— Знову ж таки, ми орієнтувалися на студраду ПолтНТУ. Наскільки нам відомо, конфлікт виглядає так: всі хто розміщується у головному корпусі всім задоволені і лише одному факультету щось не подобається. Для того, щоб втрутитися в роботу студради університету, нам необхідні звернення і заяви студентів. До студради міста від цих студентів жодних офіційних скарг не надходило.

— Розкажіть про те, що вам вже вдалося зробити для студентства Полтави за час перебування на посаді мера і що лише планується?

— Ми створили «Скриньку довіри», куди студенти можуть звертатися зі своїми скаргами та проблемами. Ми добиваємося пільгового проїзду для студентів, хоча зараз це досить важко. Також ми врегульовуємо проблему зі студентською поліклінікою. Коли студент приїжджає у Полтаву з області і не прописується у місті, іноді він просто не знає де йому отримати медичну допомогу. Раніше всіх студентів «вела» четверта поліклініка, зараз же вони віддані собі на поруки. Взагалі, хочеться бути ближчими до студентів, ми працюємо над створенням власного сайту, що б значно полегшило комунікацію між радою і студентами.

Источник: poltava.to
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: