Новости ›› Полтава и область

З будівлі Кадетського корпусу у Полтаві зникає металевий дах

04.03.2015 09:00 | просмотров: 703
У даху будівлі Кадетського корпусу з’явилася величезна дірка, металеві пластини зникли безвісти.

Окрім того, що приміщення колишнього Кадетського корпусу у Полтаві руйнується, з нього ще й почали знімати металевий дах. Очевидці повідомили, що металеві пластини почали зникати близько місяця тому.

Ми вирішили перевірити це та піднялися на горище Кадетського корпусу. З правого боку приміщення через дерев’яні балки видно небо. А три роки тому цей дах перекривали рятувальники.

Кадетський корпус давно ніхто не охороняє, спускаючись по сходах ми помітили двох хлопців, які, мабуть, вирішили прогулятися на горище з якого ми спускалися. Вони підозріло подивилися, тож довелося швидко спустилися вниз.




Судячи з усього, полтавську міську та обласну владу архітектурна пам’ятка хвилює тільки на словах, оскільки протягом років її навіть не спромоглися охороняти та перекрити до неї доступ. Про яку консервацію будівлі, яка влітку минулого року коштувала б 18 мільйонів гривень, може йти мова?

В результаті ігнорування владою будівлі, хоча врятувати її від «металістів» могла б громадськість, організувавши охорону. А чому б і ні? Вулиці міста ж на добровільних засадах є охочі патрулювати.




Нагадуємо, що голова Полтавської ОДА Валерій Головко повідомив, що почесний президент ФК «Ворскла» Костянтин Жеваго готовий інвестувати кошти у реконструкцію приміщення колишнього полтавського Кадетського корпусу.

Источник: poltava.to
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
04.03.2015 11:44 iluminati
Поки той Жеваго розродиться - від корпусу залишиться один фундамент!!!

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: