Новости ›› Полтава и область

Лідер гурту «ТІК» закликав полтавських дітей не співати у школі «пісню тихую…», або Як «ТІК» з полтавським народом гуляв!

23.02.2015 11:00 | просмотров: 3348
Пощастило вдруге потрапити на концерт гурту «ТІК» у Полтаві. Звичайно, не секрет, що йдучи на цей вокально-інструментальний ансамбль ніяких несподіванок не чекаєш, а знаєш, що буде запальна музика, позитив, кумедні танці, влучні жарти лідера гурту Віктора Бронюка.

Патріотичний тур групи «ТІК» у Полтаві розпочався вже традиційно з виконання гімну України у роковій обробці. Патріотична й назва ювілейного туру до 10-річчя гурту «Люби ти Україну»! Тому національне було в усьому: словах пісень, розмовах зі сцени, сценічних костюмах (футболки з українською символікою, гербом, у жовто-блакитними тонами та з квітковими орнаментами).

Мабуть кожен, хто був цього вечора у залі не думав про те, щоб почути нові пісні, а чекав на вже знайомі всім «Сірожино пірожино», «Вчительку», «Алкоголізм», «Ендорфіни», «Олені», «Свєта» та інші, що стали хітами гурту. «Тіківці» не розчарували своїх полтавських фанів і виконали всі їх з запалом та драйвом. Комусь цього драйву вистачило, щоб піднятися з місць і витанцьовувати на сходах концертного залу, інші ж задовольнялися оплесками та покачуваннями тулуба вліво-право на своїх місцях.

Особливий вибух позитиву на сцені та у залі спричиняли українські пісні, виконані у «тіківській» манері. Підспівували і «Біла хмара, чорна хмара», «Ой на горі баби жнуть», «Ой піду я на гору крутую, заспіваю я пісню тихую…». Останню з них Віктор Бронюк порадив дітям, присутнім у залі, не співати у школі, зазначивши при цьому, що українська мова надзвичайно багата: «нічого такого, а гра слів породжує цікавий зміст».

Гарний настрій під час виступу гурту «ТІК» забезпечували самі музиканти, а конкретніше «духова» частина «ТІКа» — Олександр Щур (труба) та Сергій Шамрай (тромбон). Цей дует вирізнився не лише віртуозним виконанням партій-соло, але й неординарними танцями. Лише декілька простих рухів, але влучних, енергійних – і вуаля, вся увага глядачів вже тільки на них сконцентрована. Апогеєм майстерності «золотого тромбона Вінниці» стало виконання партії лівою ногою. Публіці сподобалось!

То ж, загальну атмосферу свята, де кожному «буде щастя!», бо «гуляв, веселився» народ, лише інколи «перемикало» на лірику під пісні «Листопад», «Не цілуй», «Для мами», «Смарагдові очі». Туга промайнула в серцях під актуальну на даний момент пісню «Запах війни». Та все ж головна думка, яку хотіли донести музиканти пролунала в кінці у словах пісня «Так, я люблю Україну!»…

…Стояла, співала разом майже з тисячею полтавців гімн України, співала «Так, я люблю Україну», вигукувала «Слава Україні!», «Героя Слава!», погоджувалася з Віктором Бронюком, що цей рік змінив українців. Можливо хтось засудить, що не час співати, але кожному своє! Думаю, жовто-блакитні квіти, які дарували музикантам діти, це не просто «показуха», це маленький прояв зміни свомості у нового покоління.

Споконвіків українському народу допомагала віра, допомагала пісня, там де сміялися, там і плакали. Але все зміниться лише тоді, коли кожен з нас буде робити з гідністю свою справу, щоб потім мати право сказати:

«Так я люблю Україну!
Я тут народився і тут хочу жити!
Так я люблю Україну!
Сильно люблю і буду любити!
Так я люблю Україну!
Свою родину, свою сім'ю!
Мені є що втрачати, є кого любити,
І я сильно ціную те, що люблю!»…





















Крістіна Філіханова

Источник: news.studclub.poltava.ua

Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: