Новости ›› Полтава и область

Священик на зустрічі дітьми: «Наші попередники безвідповідально ставилися до природи»

20.12.2014 10:00 | просмотров: 414
17 грудня 2014 року Божого у полтавській центральній бібліотеці відбулася екологічна зустріч з учнями 3-х класів, яку провів отець Максим Кролевський, координатор Бюро УГКЦ з питань екології Харківського екзархату.

Священик наголосив, що тільки розумне та відповідальне планування використань природних багатств є єдиним способом для того, щоб зберегти і себе, і свої родини, і весь навколишній світ.

— Ми не можемо у своєму житті користуватися лише категоріями споживацтва та по-хижацьки ставитися до навколишнього середовища, в якому ми живемо, бо цим насправді ми зневажаємо і Бога, і ближнього, і навіть самих себе, — зауважив о. Максим.





На думку еко-референта, кожен з нас повен заощадливо та відповідально ставитися до природних ресурсів, до Божих дарів. Від цього насправді залежить, яке ми життя будемо мати навіть через кілька років, чи воно стане кращим, чи, можливо, погіршиться залежить тільки від нас.

— Ще 20 років тому, — зауважив священик, — ми не відчували проблеми, наприклад, з питною водою, але сьогодні у нашому суспільстві винаходимо пристрої для очищення води, щоб ми могли її споживати. І все це тільки тому, що наші попередники безвідповідально ставилися до природи.




Також священик пояснив чому потрібно відмовитися від шкідливої звички ставити в нашій оселі «зрубану» ялинку та як святкувати новорічні та різдвяні свята без «зрубаного» дерева. Всі учасники зустрічі отримали екозакладки та екостікери.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці УГКЦ в м. Полтава
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: