Новости ›› Полтава и область

Студенти, яких тимчасово допустили до занять повинні визначитися, де вони хочуть продовжувати навчання

08.12.2014 11:00 | просмотров: 697
Наразі у кожному полтавському ВНЗ є студенти, котрі переїхали з окупованого Криму, Донецької та Луганської областей.

Частина з них зараховані до вишів, інші – тимчасово допущені до занять, тобто можуть відвідувати лекції та семінари. Доля останніх буде вирішена 12 грудня – це кінцевий термін, коли студенти повинні визначитися хочуть вони навчатися у даному закладі чи ні.

– Тим, хто вирішить продовжувати навчання в нашому університеті, треба принести академічну довідку та інші необхідні документи, які свідчитимуть, що ці люди були студентами вишів з аналогічним профілем. І після сесії вони стануть повноцінними студентами педуніверситету, – каже Тетяна Захарова, начальник навчально-методичного відділу Полтавського національного педагогічного університету. – Решта – повинна повернутися до своїх вишів, частину з яких перевели в мирні українські міста.

Нині в педагогічному університеті 14 студентів тимчасово допущено до занять та ще 26 переїхали з Криму та Донбасу. Частина з них – першокурсники, які вступили до вишу на загальних правах, інші – відповідно до форми навчання у своєму закладі, були прийняті на платне чи державне. Чи не найбільше студентів-переселенців навчається в медичній стоматологічній академії – близько 300 осіб.

– Майже 300 студентів знаходяться на тимчасовому навчанні. Їх переведуть на постійне, якщо здадуть всі документи та сесію. Зараз вирішується питання про переведення їх на безкоштовну форму навчання, – акцентував Віктор Бобирьов, перший проректор УМСА.

До слова, в аграрній академії студентів-переселенців менше 20.

Источник: kolo.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: