Новости ›› Полтава и область

Полтавські студенти, батьки яких учасники АТО, можуть навчатися безкоштовно

05.12.2014 16:00 | просмотров: 1419
Президент України Петро Порошенко у своєму указі доручив уряду вжити невідкладних заходів щодо переведення на навчання за кошти держбюджету дітей учасників АТО.

– У педагогічному університеті навчаються діти, батьки яких воюють в зоні АТО. З Указом Президента ми ознайомлені, довели його до відома студентів. Якщо такі студенти принесуть нам довідки про те, що їхні батьки перебували чи зараз знаходяться в зоні антитерористичної операції, ми переведемо їх з платного на безкоштовне навчання. Поки що ніхто такої довідки не пред’явив, – розповіла Тетяна Захарова, начальник навчально-методичного відділу Полтавського національного педагогічного університету.

Та ж сама ситуація і в інших вишах міста. – Зараз якраз триває сесія, думаю, що після неї студенти почнуть звертатися з цим питанням, поки що ж ректорат не знає прізвища хлопців та дівчат, батьки яких беруть участь в АТО, – зазначив Павло Писаренко, перший проректор Полтавської державної аграрної академії. У медичній стоматологічній академії перший проректор Віктор Бобирьов взагалі заявив, що студенти, мовляв, не хочуть давати інформацію про своїх батьків, які воюють в балаклавах. У вишах запевняють, якщо такі переведення відбудуться, то ті, хто зараз навчається на держбюджеті не постраждають, безкоштовні місця в них не відберуть.

ДОВІДКА «КОЛА» Згідно Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій окремим категоріям громадян», Кабмін зобов’язаний ужити невідкладних заходів щодо вирішення питання переведення на навчання за кошти державного бюджету дітей учасників бойових дій із числа осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, за рахунок перерозподілу наявних обсягів державного замовлення. Також в указі йдеться про необхідність продовжити прийом на навчання до вищих навчальних закладів громадян, які проживають у Донецькій і Луганській областях.

Источник: kolo.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: