Новости ›› Образование

ВНЗ України можуть отримати допомогу Світового банку

31.10.2014 13:00 | просмотров: 480
У Міністерстві освіти і науки відбулася зустріч представників Світового банку з представниками урядових установ та ректорами університетів країни, під час якої було обговорено перспективи проекту технічної допомоги між Світовим банком і Україною.

За словами міністра освіти Сергія Квіта зустрічі у Міністерстві освіти передувала розмова, що відбулася два місяця тому у Вашингтоні, де разом з представниками Світового банку було накреслено контури проекту технічної допомоги Україні.

"Одна із важливих особливостей цього проекту в Україні – це участь університетів, як платформи для розвитку суспільства і розвитку конкурентоздатності національної економіки", - наголосив міністр.

За його словами, такого підходу до вищих навчальних закладів практично ніколи не було і вища освіта, зокрема, університети, завжди розглядаються, як установи, які просто потребують витрат із Державного бюджету.

"В Україні, після здобуття Незалежності, ми не дивилися на університети та на заклади системи Національної академії наук, як на ті платформи, які можуть дати нам перспективи зростання інноваційної економіки, й ті результати наукових досліджень та інновацій, які зможуть допомогти українському бізнесу і національній індустрії в зростанні", - наголосив Сергій Квіт.

Він також зазначив, що під час обговорення перспектив проекту технічної допомоги між Світовим банком і Україною важливо накреслити критерії успішності подібних проектів.

"Мова йде про один великий проект на загальнонаціональному рівні, який, очевидно, буде проявлятися в підтримці й реалізації кількох конкретних проектів, де братимуть участь конкретні бізнеси, конкретні університети і які, очевидно, повинні мати критерії успішності", - наголосив міністр.

У свою чергу, в. о. директора Світового банку Тамара Сулухія наголосила на важливості зустрічі та на позитивному досвіді реалізації проектів Світовим банком у низці країн та їхній вплив на зростання економіки.

Також під час зустрічі представниками світового банку представлено тематичні презентації щодо зміцнення конкурентоспроможності заради зростання та зайнятості, стратегічні проекти для підтримки реформ в інвестиційному кліматі, програм розвитку інновацій та підприємництва України для підтримки європейської інтеграції, технології комерціалізації тощо.

Источник: osvita.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: