Новости ›› Полтава и область

Полтавські студенти переймали польський досвід

30.10.2014 18:00 | просмотров: 563
Минулого тижня у Полтаві пройшли тренінги на тему: «Лідерство у сучасній Україні», організовані для членів Молодіжних Парламентів, Молодіжних Рад і студентських організацій Полтавської, Харківської та Дніпропетровської областей. Захід відбувся у рамках реалізації проекту «Молодіжна Стратегія Розвитку областей Центрально-Східної України» за сприяння Фундації Менеджерських Ініціатив (м. Люблін, Польща) та Полтавської обласної ради. Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

Голова Правління Фундації Менеджерських Ініціатив Павел Прокоп, експерти і тренери проекту Олена Прусіновська, Роберт Гостовський та Ігор Хмелевський навчали українську молодь менеджерським та лідерським навичкам, вмінню бути активними у контексті реальності та активізувати до діяльності інших, діагностувати власні здібності, планувати професійну і суспільну кар’єру тощо.

Тренінги завершилися написанням учасниками сценаріїв (прогнозів) власного суспільного і

професійного майбутнього, а також планів розвитку молодіжних організацій.

Як запевнив Павел Прокоп, автори десяти найбільш інноваційних концепцій будуть зараховані до участі у черговому навчальному візиті до Польщі.




* * *

Своїми враженнями про тренінги поділилися його учасники.

Ігор Щербина, студент Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, керівник обласної молодіжної організації «Студентська Свобода»:

- Мені було цікаво і корисно почути про польський досвід щодо організації роботи громадських молодіжних організацій. Дізнався багато нового в плані управління організацією, розподілу обов’язків, визначення заходів. Разом із іншими студентами почали розробку Молодіжної Стратегії регіону, провели загальні збори по обговоренню проекту.

Взагалі, мені пощастило – у цьому році я побував у Польщі з навчальною поїздкою. Побачив багато класних речей. Ми зустрічалися з польськими студентами, з’ясували як реалізуються проекти, що пише молодь. У польських друзів є чому повчитися, їх досвід дуже цінний. Вразив Інноваційний парк у Любліні – грандіозний заклад, послугами якого користуються жителі Любліна та інших міст. Звернув увагу, що більшість проектів у Польщі носять соціальний характер. Скажімо, застосування сонячних батарей на громадському транспорті як альтернативних джерел енергії.

Було б добре, аби в Україні якнайшвидше запровадили європейські підходи до роботи молодіжних організацій, активніше залучали молодь до участі у житті громад.




Оксана Лашенкова, студентка Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка, член незалежної творчої організації «Що? Де? Коли?»:

- Отримала неймовірне задоволення від тренінгів. По-перше, це – знання, по друге – цікаве спілкування – з польськими тренерами, студентами з Харковської, Дніпропетровської, Полтавської областей. Вдячна представникам Фундації за те, що вони прагнуть руками молоді розвивати Україну. Тренери дали конкретні відповіді на питання, як правильно організуватися, написати проект, скористатися можливим фінансуванням із Міжнародних фондів. Хотіла б створити проект розвитку туризму у нашому регіоні. Мрію, щоб Полтава стала туристичним містом як Львів чи Одеса, адже вона – духовна столиця України.

Маю надію, що поїду до Любліна, щоб більше дізнатися про польський досвід.

* * *




28 жовтня, на продовження проведеного польськими фахівцями навчання, в Полтавському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбулася тематична дискусія «Лідерство в сучасній Україні», в ході якої було розглянуто Молодіжну стратегію розвитку регіону,

Модератором заходу виступила керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Ірина Дудка.

Колективне напрацювання полтавських студентів, учасників польського тренінгу, як бачення перспектив розвитку Полтавської області, представив студент Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, керівник обласної молодіжної організації «Студентська Свобода» Ігор Щербина.

В обговоренні стратегічних, оперативних цілей та завдань розвитку Полтавщини взялиучасть студенти Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка, вищого навчального закладу України «Українська медична стоматологічна академія», вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі». До Молодіжної стратегії розвитку регіону були внесені пропозиції, які, на думку молоді, можуть сприяти соціально-економічному і культурному розвитку нашої області, підвищенню якості життя полтавців.

Источник: np.pl.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: