Новости ›› Образование

Наша освіта виховує комплекс неповноцінності, - Гриневич

30.09.2014 15:00 | просмотров: 612
Українська освіта повинна давати дітям крила, почуття, що вони можуть подолати найрізноманітніші життєві проблеми. Про це сказала голова парламентського комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич в ефірі Еспресо TV.

За її словами, освіта в Україні побудована на відтворенні знання, яке зараз примножується з неймовірної швидкістю.

"Інформаційні потоки зараз такі величезні, що вся ця традиційна система відтворення знання, передача його, вона втрачає актуальність", - зазначила Гриневич.

Вона також зауважила, що українська освіта йде по шляху, що якщо знання збільшується, то дітям необхідно надати більшу кількість знань.

"В результаті наші діти дуже швидко починають втомлюватися від такого навчання, і починають відчувати комплекс неповноцінності, що вони нездатні. І це є найстрашніше, що робить сьогодні українська система освіти. Вона виховує в наших дітях комплекс неповноцінності", - наголосила Лілія Гриневич.

Вона висловила переконання, що система освіти повинна дати дітям інструмент, за допомогою якого вони зможуть успішно вирішувати життєві проблеми.

"Система освіти повинна дати дітям інструмент, як підійти до кожної життєвої проблеми і як її вирішувати. Як будувати свою кар’єру, як відкрити свій бізнес, яким чином влаштувати свої стосунки з людьми і в своїй родині", - сказала голова профільного парламентського комітету.

Вона також зазначила, що коли у людини з’являється життєвий виклик, вона має не самоусуватися від нього.

"На це зараз спрямована вся західна освіта. Вони сьогодні говорять про те, що вони формують у людини компетентності. Компетентність це власне сума різних знань та вмінь до того як підійти до вирішення життєвої проблеми", - наголосила Лілія Гриневич.



Источник: osvita.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: