Новости ›› Образование

Відкривається пан"європейський агрегатор MOOC

20.09.2014 11:00 | просмотров: 753
За підтримки Європейського Союзу відкривається платформа EMMA (European Multiple MOOC Aggregator), на якій будуть розміщені онлайн-курси від університетів всієї Європи на різних мовах. Пілотна програма проекту стартує у восьми країнах: Англії, Бельгії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Португалії, Франції та Естонії. Перші MOOC почнуться ближче до жовтня, а коло тем включатиме педагогіку, освітні технології або розробку додатків на платформі Android.

Участь в програмі візьмуть дванадцять університетів і компаній в восьми згаданих європейських країнах. EMMA функціонуватиме за підтримки та фінансування «Рамкової програми Європейського Союзу з конкурентоспроможності та інновацій», і представлений громадськості як 30-місячний пілотний проект, який забезпечує доступ до курсів MOOC на різних мовах з автоматичною транскрипцією.

На сайті проекту зазначається, що EMMA працюватиме в двох основних режимах: в якості агрегатора та хостингу системи курсів, розроблених європейськими університетами, а також як система, яка дозволяє учням побудувати свій власний шлях навчання з використанням одиниць MOOC як будівельних блоків.

Після введення в експлуатацію, EMMA буде відкритий також і для інших постачальників MOOC, які хочуть, щоб їхні курси були доступні на декількох мовах і без кордонів.

Для отримання додаткової інформації відвідайте веб-сайт проекту: http://europeanmoocs.eu/.

Источник: osvita.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: