Новости ›› Полтава и область

Чим полтавка дивує італійців

01.09.2014 18:00 | просмотров: 501
Луіза Тимошенко творить мініатюрні скульптури із тіста, в кожну роботу вкладає добро

Завітавши сьогодні до галереї «Арта», що у Полтаві, ми зустрілися із майстринею Луізою Тимошенко, яка виготовляє вироби із солоного тіста. Жінка нині проживає і працює в Італії, до Полтави приїхала не деякий час. З нею ми поговорили про те, як із звичайного тіста народжується мистецтво.

Луіза Тимошенко раніше втілювала в роботах традиційні українські мотиви:

— У мене були роботи «Пацюк з варениками», «Одарка і карась». Тісто, є тісто, воно таке тепле і роботи такі виходять з нього. Я так займаюсь: мені приносять фотографію і з неї виліплює образ. Композитор Олексій Чухрай колись попросив у мене зробити роботу для Раїси Кириченко на пісню два крила. Вона тоді ще була жива, був її ювілей. Я зробила колаж такий: її чоловік Микола грає на гармошці, там гуси, там корівки — різна живність, а Раїса тримає хустку, як два крила. А декілька днів тому, мій сусід по дачі, народний артист України Юрій Попов, говорить, що скульптуру Раїси Кириченко, що в Полтаві встановили, «перев’язали» із моєї роботи, хоча я її не бачила.

Знайомі майстрині, ідучи на Дні народження, приносять фотографії і простять по ним зробити цікавий подарунок для іменинника.

— Я намагаюся виліпити обличчя схожим і додати якийсь сюжет. Наприклад, для директора театру ім. Гоголя Олексія Андрієнка, я зробила таку роботу: Він, дружина і з ними за столом сидять коти (у них багато котів). Цю роботу йому подарували на День театру. Ми ще з ним тоді не дуже знайомі були, а він побачив мене в місті, підійшов і говорить: «Луіза Миколаївно, я вам такий вдячний».

Зараз жінка не продає свої роботи, лише дарує. Говорить, що італійцям цікава її творчість.

— Будь-яка добра робота так і сприймається. Я там переходжу на їхні сюжети, італійські, але теж тільки добрі. Зараз працюю над декількома сюжетами — похід в гори сім’ї з рюкзаками.

Луіза Миколаївна за походженням росіянка, народилася в місті Нижній Новгород, але в Полтаві проживала із 1972 року, коли вийшла заміж за полтавського лікаря, який нині покійний. За освітою жінка медсестра, але хобі не полишала ніколи:

— В свій час я закінчила художню школу, потім працювала в різних організаціях, але де б я не працювала, завжди оформляла стенди, постійно малювала.

Источник: poltava.pl.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: