Новости ›› Полтава и область

Євроконтейнери для сміття встановили, а рівень культури населення не врахували

28.08.2014 12:00 | просмотров: 903
На подвір'ях полтавців утворюються стихійні сміттєзвалища. Поруч зі спеціалізованими баками люди залишають будівельний непотріб і побутові відходи. Приклад цьому – двір по вулиці Леніна, 114, біля зупинки «Оптика». Тут навіть зараз, коли спека вже минула, стоїть їдкий сморід, а в залишених на землі відходах копирсаються птахи, коти та собаки.

Будівельне сміття, залишки старих меблів, харчові відходи – все це лежить поруч зі сміттєвими баками по вулиці Леніна, 114. Непотріб сюди зносять з усіх навколишніх будинків. Нарікань на роботу комунального автотранспортного підприємства-1628, яке вивозить вміст контейнерів, жителі не мають. Говорять, комунальники виконують свою роботу, але стихійне сміттєзвалище продовжує розростатися, і винні в цьому самі полтавці.

/Тетяна Кривонос, мешканка будинку по вул. Леніна, 114

Навіть до чого доходить: виходиш із квартири зранку, а це сміття буквально 20 метрів не доносять, ставлять прямо під вікнами/

У 5-й дільниці ЖЕО №2, яка обслуговує цю територію, повідомили: заасфальтований майданчик, на якому стоять сміттєві баки, – на їхньому балансі. Його регулярно прибирають, а от все, що за межами, – не їхній клопіт.

/Олена Андрющенко, мешканка будинку по вул. Леніна, 114

У нас працюють двірники, але вони прибирають виключно двори. Ця територія між сміттєвим майданчиком і гуртожитком технікуму ніким не прибирається. ЖЕО №2 і технікум на палках міряються, хто повинен прибирати цю територію/

Баки зі сміттям, розповідають люди, перевертають безхатченки і не тільки. У них деякі полтавці шукають речі, які можна попрати і продати на блошиних ринках. Їх щодня ганяють місцеві мешканці, проте контролювати контейнерний майданчик цілодобово невзмозі.

/Майя Чорна, мешканка будинку по вул. Леніна, 114

- Багато хто риється в євроконтейнерах: люди похилого віку, жінки і чоловіки. Вони вибирають пляшки і розливають в них молоко.

- Це стихійні торгівці?

- Звичайно. Вони тут торгують і риються в наших баках/

Працівники інспекції по контролю за благоустроєм, санітарним і екологічним станом міста неодноразово надавали приписи житлово-експлуатаційній організації та КАТП, зобов'язуючи їх усунути порушення. І хоч ліквідувати стихійні сміттєзвалища – не в компетенції профільного комунального підприємства, воно таки вивозило непотріб. Та вже згодом сміття наносили знову. Мешканці будинку, що по вулиці Леніна, 114, просять посприяти у вирішенні їхньої проблеми. Досвід показує: часто єдиний спосіб це зробити – приїзд знімальної групи. У наступних сюжетах ми покажемо, чим закінчилася ця історія.



Источник: misto-tv.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
28.08.2014 15:33 Аноним
OK

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: