Новости ›› Разное

Російський солдат перейшов на бік України (відео)

25.07.2014 14:30 | просмотров: 862
Військовослужбовець строкової служби Збройних сил РФ Андрій Балабанов засвідчив, що російська сторона направляє на територію Донецької та Луганської областей кадрових військовослужбовців-фахівців, озброєння і броньовану військову техніку.

За його словами, він залишив місце служби на знак протесту проти агресії Росії відносно сусідньої держави. Російський солдат добрався в Україну в липні з наміром просити політичного притулку, передає Цензор.НЕТ з посиланням на прес-службу СБУ.

Колишній рядовий російської армії розповів, що його військова частина була перекинута в Ростовську область поблизу кордону з Україною у травні. Кожен день командири переконували армійців, що їх готують до захисту російськомовних громадян в Україні.

Частина постійно доукомплектовувалася професійними військовослужбовцями з числа спецназівців ГРУ і вихідцями з Північного Кавказу, які нелегально переправлялися на Схід України. На українську територію для підтримки терористів переходила броньовані військова техніка з підготовленими російськими бойовими екіпажами.

«Я прийняв рішення не брати участь у братовбивчій війні і перейшов на бік України. Це мій протест проти політики керівництва Росії», – пояснює Балабанов.

Це вже не перший випадок переходу російських військовослужбовців на бік України. Днями раніше своє бажання служити на боці українських військ в зоні АТО висловив офіцер ФСБ РФ – Ілля Богданов.

Источник: np.pl.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: