Новости ›› Образование

Абітурієнти Донбасу можуть вступати без оригіналів документів

24.07.2014 17:30 | просмотров: 513
Вступники з Донецької та Луганської областей можуть подавати документи до ВНЗ без оригіналу або копії документа про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень. Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки.

В освітньому відомстві зазначають, до міністерства надходять численні звернення від випускників вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації Донецької та Луганської областей, які не отримали у 2014 році документи про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень (ОКР), стосовно особливостей подання до приймальної комісії оригіналів документів.

"У зв’язку з цим, Міністерство освіти і науки не заперечує щодо прийому заяв від зазначених вступників без подання ними оригіналу або копії документа про здобутий ОКР за умови перевірки відповідальними працівниками приймальних комісій вищих навчальних закладів в Єдиній державній електронній базі з питань освіти факту здобуття вступниками освітньо-кваліфікаційного рівня та замовлення документа державного зразка про здобутий ОКР шляхом реєстрації замовлення на виготовлення документа державного зразка про здобутий раніше відповідний освітньо-кваліфікаційний рівень", - зазначають у Міносвіти.

Порядок проведення конкурсного відбору для таких абітурієнтів визначатиметься приймальною комісією вищого навчального закладу.

Особи, які будуть зараховані на навчання до вищих навчальних закладів, зобов’язані подати до приймальної комісії оригінали документа державного зразка і додатка до нього про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень до 1 листопада 2014 року.

Абітурієнти, які мають проходити співбесіду, вступні екзамени або творчі конкурси у вищих навчальних мають встигнути подати документи до 24 липня. Інші абітурієнти матимуть можливість подати заяву про вступ до ВНЗ до 12.00 годині 1 серпня.

Источник: osvita.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: