Новости ›› Образование

Опубліковано консолідований рейтинг вузів

04.07.2014 16:00 | просмотров: 1066
Консолідований рейтинг вузів України у 2014 році включає 292 вищих навчальних заклади III-IV рівнів акредитації, а також 4 підрейтинга ТОП-10: "Кращі класичні університети України", "Кращі приватні вузи України", "Кращі київські вузи" і "Кращі ВНЗ регіонів України".

В якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України, використані найбільш авторитетні серед експертів і засобів масової інформації рейтинги вузів: "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Вебометрикс", кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

Консолідований рейтинг підсумовує загальні рейтингові місця вузів за версією "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Вебометрикс".

За результатами консолідованого рейтингу свої провідні позиції підтверджує Київський національний університет ім. Шевченка, що посів перше місце.

Високі показники підтверджують Київський політехнічний інститут та Харківський національний університет ім. Каразіна, які поділили між собою друге місце.

Четверту позицію також посів вуз з Харкова – Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут".

П’яту та шосту сходинки посіли провідні виші західного регіону Львівський національний університет ім. Франка та Національний університет "Львівська політехніка".

Вузи Одеси у першій десятці представив Одеський національний університет ім. Мечникова, що посів 7 місце. На восьмому опинився кримський Таврійський національний університет ім. Вернадського, що потрапив у першу десятку насамперед за рахунок показника в рейтингу "Вебометрикс".

Донецький національний технічний університет представив Донбас у першій десятці рейтингу поділивши 9 та 10 місце з "Києво-Могилянською академією", яка потрапила до десятки насамперед за рахунок високого показника у рейтингу "Топ-200 Україна".

Матеріали рейтингу:
Консолідований рейтинг вузів України 2014
ТОП-10: Кращі класичні університети України
ТОП-10: Кращі приватні вузи України
ТОП-10: Кращі київські вузи
ТОП-10: Кращі ВНЗ регіонів України

Источник: osvita.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: