Новости ›› Полтава и область

Таємниці полтавських художників дізналися 70 полтавців (фото, відео)

11.06.2014 17:00 | просмотров: 2914
На вихідних у Полтаві пройшла десята ювілейна екскурсія в рамках проекту "Таємнича Полтава". Організатор проекту - туристичний клуб InGreen.

Цього разу екскурсія мала "художню" тематику і вперше учасники проекту, не пішли в тематичний музей, а вийшли на вулиці міста.

Екскурсію проводила співробітник Галереї Мистецтв Олеся Ачкасова. Для неї це теж був перший досвід подібного заходу, тому що ніхто і ніколи не проводив для полтавців тематичні пішохідні екскурсії містом.

Кожен учасник отримав спеціально розроблену карту, із вдіміченими на ній будинками вудомих худжників Василя Волклва та Григорія Мясоєдова, які ще збереглися в Полтаві. Також у листівці зазначено перелік вулиць міста названих в честь відомих художників.

"Художня" екскурсія від проекту "Таємнича Полтава" зібрала більше 70 полтавців, яким цікава історія рідної Полтави. Вони поділилися на дві підгрупи, кожна з яких протягом двох годинн дізналася про діяльність в Полтаві Волклва і Зайцева, Ярошенка і Мясоєдова, побачили будинки Остроградського та Башкірцева, почули про мистецькі аспекти приміщення Дворянського зібрання з його славетною концертно-виставковою залою та Полтавського Петровського Кадетського Корпусу, пойшлися вуличками колишньої Німецької колонії.

Керівник туристичного клубу InGreen Ольга Влох залишилася задоволена проведеною екскурсією:
- Тепер ми виходимо на вулиці міста. "Художня Полтава" стала першою із циклу тематичних екскурсій для жителів Полтави, які вже готують наші екскурсоводи! Ніхто раніше не проводив тематичні пішохідні екскурсії містом. І ми робили подібну екскурсію вперше. Результат перевершив усі очікування! Дуже приємно бачити скільки освічених людей, яким цікава історія рідного міста. Ми вже готуємл нові тематичні маршрути, першм з яких буде "літературний".

6 липня відбудеться тематична пішохідна екскурсія "Літературна Полтава". Прийом заявок уже відкрито - ПОДАТИ ЗАЯВКУ

Посилання на відео - ДИВИТИСЯ ТУТ

https://www.youtube.com/watch?v=yX5-b3IpCQI

Автор фото – Катя Бєлозерцева
Автор відео – Олександр Следь



Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: