Новости ›› Полтава и область

Талановита художниця Таня Житченко запрошує всіх у чарівний світ дитинства.

01.06.2014 13:00 | просмотров: 3381
Не перестаю дивуватися тому, скільки надзвичайно талановитих людей проживає у Полтаві!

Не встиг відгриміти мистецький захід «Кадетаріум 2.0», як нас знову балують черговою порцією творчості, пропонуючи ненадовго повернутися в дитинство.

30 травня 2014 року в літературно-меморіальному музеї В.Г.Короленка відкрилася персональна виставка молодої художниці Тані Житченко під назвою "Дитячий світ моєї душі".

Потрапивши до виставкової зали, я ніби занурилася в чарівний світ «Аліси у країні чудес». Тут були і шахи, і чарівні коти, і навіть самовар – щоб кожен зміг прийняти участь у шаленому чаюванні.




Хоч я і не встигла на відкриття, але з Танею поспілкуватись мені, все ж-таки, вдалося. Вона розповіла трохи про свої роботи, та люб’язно згодилася відповісти на пару моїх запитань:

- Таня, розкажи будь-ласка, як тобі вдалося організувати виставку саме в цьому музеї? У тебе тут працюють знайомі, або є якісь інші зв’язки?
- Ніяких зв’язків у мене немає. Місяців три тому у мого викладача Юлії Мохірєвої була виставка в музеї Котляревського. Ця ідея мені настільки сподобалася, що я подумала, чому б і собі не спробувати організувати виставку, але в музеї Короленка? В Короленка я навчалася, в Короленка мені більше подобається сама територія, а ще тут можна організовувати чаювання.

Я просто прийшла і запитала про виставку, мені відповіли, що можна організувати все зовсім безкоштовно. Тому, як бачите, тут не треба мати ніяких зв’язків. У музеї працюють дуже хороші люди, які з радістю ідуть на контакт і допомагають абсолютно у всьому.




- Як давно ти виявила у себе хист до малювання?
- Всі чомусь задають мені це питання) Я завжди відповідаю, що все завдяки генам. В мене тато добре малював і, напевне, це передалося і мені. Ще в школі вчителі помічали, що я малюю гарно, але ні в які художні школи я не ходила. Це вже потім я вступила до педуніверситету на кафедру образотворчого мистецтва.

- Чи є із всіх робіт, представлених на виставці, та, яку ти особливо виділяєш?
- Звісно є, і, я думаю, що цю картину відразу помітно, адже вся тематика виставки оформлена саме під неї. Це «Аліса у країні чудес». Ця «Аліса» не зовсім звичайна, але вона саме така, якою її бачу я.

- Я знаю, що ти приймала участь у «Кадетаріумі». Розкажи, будь-ласка, свої враження від цього заходу?
- Так, я вже двічі була учасником «Кадетаріуму». Як на мене, то роботам учасників не вистачало добра. Майже у всіх роботах було забагато агресії. Дивно, що люди ще такі молоді, а складається враження, що вони пережили дуже багато життєвих травм, які непід’ємним тягарем упали їм на плечі.
Ось Ви, хіба бачили ще у когось таких милих котиків?




- Наостанок хочеться запитати про твої плани на майбутнє? Чи збираєшся ти з кимось співпрацювати, можливо ілюструвати дитячі книги?
- В принципі, є, але то плани. Не буду поки що розкривати всі секрети.



- А виставки ще плануються?
- Звичайно, якщо я буду працювати у цій сфері, а я буду, раз вже стала на цю стежину.

П.с. Всі бажаючі можуть відвідати виставку щодня, крім неділі, з 9:00 до 17:00 години до кінця місяця.













Текст та фото: Катерина Бєлозерцева

Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: