Новости ›› Рекорды, интересности

Студенти розповіли, які книги найбільше вплинули на їхню свідомість

23.04.2014 16:30 | просмотров: 552
Студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка визначили десятку найцінніших книг, які вплинули на формування їхнього світогляду.

Так, на першому місці в рейтингу опинилась книга Михайла Булгакова "Майстер і Маргарита".

На другому і третьому – книги Еріх Марія Ремарк "Три товариші" і Джорджа Орвелла "1984".

Також до десятки увійшли книги Антуана де Сент-Екзюпері "Маленький принц", Девіда Селінджера Джерома "Над прірвою у житі", Біблія, Джоан Роулінг "Гаррі Поттер", Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом" і Федора Достоєвського "Злочин і кара".

Крім того, у своєму рейтингу студенти згадали про "Кобзаря" Тараса Шевченка, "Записки українського самашедшого" Ліни Костенко, "Тигролови" Івана Багряного (30 місце), "Чорний Ворон" Василя Шкляра (78 місце), "Солодка Даруся "Марії Матіос" (80 місце), "Україна у вогні" Олександра Довженка (90 місце).

Участь в опитуванні, яке проводила кафедра видавничої справи та редагування Інституту журналістики КНУ спільно з Науковою бібліотекою ім. М. Максимовича, взяли 1350 студентів, інших київських вишів та молодь віком до 25 років, які назвали в анкетах майже 1800 творів різних авторів. У перспективі проект планують розширити до національного масштабу.

Источник: tsn.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: