Новости ›› Полтава и область

У Полтаві пройшов Шекспірівський фестиваль

23.04.2014 15:00 | просмотров: 653
«Життя – це вічна гра» – під такою назвою у великому актовому залі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка пройшов традиційний щорічний Шекспірівський фестиваль, організований літературно-мистецькою студією-театром «Глобус» факультету філології та журналістики (художній керівник – Наталія Тарасова, режисер – Маргарита Батуріна), підтриманий управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Студенти-філологи першого курсу презентували власне бачення творчості драматурга, чиє 450-річчя відзначатиметься найближчими днями. Постановки у традиційному та осучасненому стилях семи груп-учасниць продемонстрували, що солідний вік – це зовсім не перешкода для актуальності цих творів і різноплановості їх образів та проблем, порушених в них. Журі, що складалося із викладачів факультету, колишніх і нинішніх студентів, а також професійних акторів, оцінили рівень підготовки кожної групи. Відзначили кращих актора та актрису (Єлизавета Семенова, Ін-19 – Клеопатра; Олександр Ярмак, У-11 – Отелло), кращий режисерський задум (Олена Бублик, Ін-16 – «Гамлет»). Перемогу ж здобули групи Ін-19 (І місце) та Ін-18 (гран-прі) з п’єсами «Антоній і Клеопатра» та «Макбет» відповідно.

Особливо виділився виступ студентів п’ятого курсу та випускників факультету як команди «Група У-14» (Михайло Кишкань, Анатолій Кривошапко, Дмитро Слюнін, Микола Точілкін). Попри позаконкурсну участь, команда завоювала приз глядацьких симпатій. Супровід концерту здійснювали ведучі Олена Бублик та Микола Точілкін.










Источник: np.pl.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: