Новости ›› Полтава и область

Артем Лоїк про контракт із Лепсом, жахливих віршах Емінема та про себе через 25 років

22.04.2014 14:30 | просмотров: 522
Сьогодні під прицілом журналістів опинилася персона досить відома не тільки в Україні. Мова йде про вихідця із Полтави Артема Лоїка. Про творчість цього хлопця міг не знати тільки лінивий, адже про свій талант він заявив ще кілька років тому, взявши участь у талант-шоу «Україна має талант». Саме тоді українців репер вразив своїм «швидкочитанням» та глибоким соціальним змістом авторських пісень. Через це його охрестили «українським Емом». Після талант-шоу Артем продовжував співпрацювати із телеканалом СТБ, де працював ведучим закулісся під час зйомок.

Та майже рік тому його життя кардинально змінилося, адже репер переїхав до Москви на запрошення Григорія Лепса. Останній, запримітивши неабиякий талант хлопця, запропонував йому контракт на 5 років. Здавалося б, мрія Артема ось-ось починає здійснюватися, але… Після року співпраці погляди на творчість артистів розбіглися. Саме це спричинило розрив контракту.

В ексклюзивному інтерв‘ю для нашого видання Артем таки заговорив про контракт із Лепсом, розказав чому вважає тексти Емінема жахливими, а також про плани на майбутнє та про себе через 25 років.

Привіт, Артем! Ти хлопець відомий...напевно чув або читав про себе якісь плітки... Можеш назвати парочку найнеочікуваніших?

Артем: Я не вважаю себе відомим, але плітки про себе чув. Найсмішніша, - це те, що я мажор, живу в Москві, у мене гора грошей, машин і я зазнався. Кілька міфів спробую зараз зруйнувати (посміхається). Я знімаю квартиру в Києві на Борщагівці, працюю сценаристом на СТБ і пишу альбом, а з приводу, - зазнався я чи ні, вирішувати, звичайно, не мені.

Дуже часто багато «злих язиків» говорять про те, що Твоя творчість - це жалюгідна пародія на відомого репера Емінема. Як ти ставишся до подібних висловлювань? Це тебе не засмучує?

Артем: Мене це не засмучує. Емінем - жива легенда і порівняння з ним для мене дуже приємне. Але я читаю про інше і по-іншому. Ті, хто дійсно слухають мене і стежать за моєю творчістю, бачать це. Мені подобається Емінем, але не як поет. Багато текстів Емінема для мене жахливі, та й він, подорослішавши, вже зараз жалкує про це. Я намагаюся писати такі пісні, щоб потім не було соромно подивитися в очі своїм дітям.

Що тобою рухає в житті?

Артем: Мрія. Я завжди говорив, що у кожного повинна бути мрія, мета, ідея всього свого життя. У мене вона є, я думаю, зрозуміло яка (посміхається).

Яка в тебе мрія чи головна мета в житті?

Артем: Моя мрія - досягти того, щоб мій реп, мої вірші почуло якомога більше людей, досягти великих успіхів у репі. Так само щось залишити після себе, як співав, один з моїх улюблених співаків, Віктор Цой, - "Якщо є крок, - повинен бути слід! Якщо є темрява,- повинно бути світло..."

Про контракт із Лепсом. Він повинен бути довгостроковим, але співробітництво тривало близько року... З якої причини розірвали контракт? Григорій був не задоволений твоєю роботою?

Артем: Так, контракт був підписаний на п'ять років. Розірваний через різні погляди на музику й творчість. Я не захотів співати пісню, яку мені запропонував Григорій Вікторович, тому що вона не відповідала моїм поглядам, життєвій позиції і я завжди вважав і вважаю зараз, що репер повинен співати тільки свої пісні, читати тільки свої вірші.

Знаючи і аналізуючи твої творчі амбіції, можу сказати, що ти артист-неформат в шоу-бізнесі. Твою сильну соціальну позицію, жорстку, але справедливу критику дуже важко подолати, важко підлаштувати під себе...Через це аудиторія звужується... А в шоу-бізнесі потрібні люди-пластиліни, які повинні прогинатися...саме із таких «ліплять» зірок, створюють їм легенди і т.д. Тобто вони повинні співати те, що їм скажуть, одягати те, що їм дадуть і т.д. Крок вліво - прощай контракт! Можливо, твоя така «непрогибчивость» і стала однією з причин розірвання котракту?

Артем: Можливо, але я не контролюю себе у віршах і піснях, я пишу те, що відчуваю в певний момент і читаю про це. В цьому і є суть репу, - читати те, що ти відчуваєш, не заганяючи себе в, кимось, колись, створені рамки.

І все ж, я вважаю, що досвід співпраці з таким відомим артистом як Григорій Лепс - це можливість чогось навчитися! Багато тобі порад давав Григорій Вікторович і що ти для себе «взяв» із цього?

Артем: Вся ця ситуація буде для мене великим життєвим уроком.

25 квітня у Лепса відбудеться сольний концерт у Полтаві! Ти підеш?

Артем: Ні.

До речі, ти в рамках запису альбому в Москві, записав трек разом з Тіматі і Лепсом. Презентували його на «Новій хвилі - 2013». Чесно кажучи, це був справжній фурор, глядачі були в захваті від твого "швидкочитання". Наскільки я знаю текст (для своєї частини) ти написав сам. Після розірвання контракту чи маєш ти право виконувати цю пісню (на комерційних заходах) чи Лепс викупив права?

Артем: У Москві я майже дописав свій другий альбом, але після розриву контракту, музику, яка була написана для альбому, використовувати заборонили. Тому я почав музичну частину писати заново. Але в цьому є свої плюси,- деякі пісні, які були слабші, відпали. Думаю, альбом буде сильнішим. А за Вами перераховані пісні я не знаю, якщо чесно. Я їх не виконую сам.

Ти повернувся в Полтаву...Розкажи про свої плани! Є нові ідеї? Над чим зараз працюєш? Чого чекати твоїм шанувальникам?

Артем: Я повернувся в Полтаву ненадовго. Незабаром переїхав до Києва. Звичайно, хочу скоріше випустити другий альбом, але у зв'язку з перерахованими труднощами, він вийде трохи пізніше. За нові ідеї не знаю, але тем у піснях додалося. Не так давно, до речі, виступив на досить відомому батлі Versus, де вдалося перемогти, написав пісню на підтримку наших хлопців на Паралімпіаді, випустив дві нові пісні. Всім, хто мене слухає обіцяю на цьому не зупинятися!

Опиши: ким або як ти себе бачиш через 25 років?

Артем: Через 25 років, я хочу разом із сином читати спільну пісню!

Источник: vpoltave.pl.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: