Новости ›› Полтава и область

Полтавців запрошують до монастиря

22.04.2014 10:00 | просмотров: 1302
27 квітня, напередодні поминального понеділка, відбудеться друга безкоштовна екскурсія до Хрестовоздвиженського монастиря.

Минулого року 47 полтавців уже відвідали монастир та піднялися на його 47-метрову дзвіницю. У вас теж з'явилася така можливість. Організатор заходу - туристичний проект "Таємнича Полтава". Проект не є ні комерційним ні благодійним і має на меті поширити серед жителів міста знання про історію Полтави. Для цього кожного місяця проходять тематичні екскурсії та спільні походи до музеїв міста. Екскурсія в монастир тематична та релігійна, триватиме більше двох годин. Щоб приєднатися необхідно "ПОДАТИ ЗАЯВКУ".




Організатор проекту, керівник туристичного клубу InGreen Ольга Влох приурочила тематичну екскурію до Великодніх свят:
- Кожен бажаючий самостійно може відвідати Хрестовоздвиженський монастир. Ми вже були там на екскурсії, яку проводила черниця, і вирішили зробити таку екскурсію повторно. Тому що розповідь віруючої людини залишає в душі справжнє благоговіння. І із монастиря ти виходиш окрилений, щасливий та наповнений благодаттю. Така екскурсія доречна саме під час Великодніх свят. А вид, який відкривається із дзвіниці на Полтаву - просто чудовий.



Хрестовоздвиженський монастир є одним з трьох найважливіших монастирів Полтавщини і одним із "Семи Чудес Полтави". Його історія починається з 1650 року. Тоді була заснована Полтавська усамітнена обитель на честь Воздвиження Чесного і Животворного Хреста Господнього з нагоди нам’яті про перші перемоги зброї гетьмана Богдана Хмельницького над поляками під Жовтими Водами та Пилявцями, учасниками якої були і козаки Полтавського полку. Відтоді Полтавський монастир стає найпівденнішим серед так званих городянських, тобто полкових монастирів Гетьманщини XVII століття. Багато прежив монастир з того часу, а в 1991 році знову був переданий громаді черниць.



Нині монастирський комплекс, складається з Хрестовоздвиженського собору, дзвіниці, Свято-Троїцького храму та Симеона Богоприїмця та є одним із найпопулярніших туристсько-екскурсійних об’єктів міста з величезним потенціалом для розвитку паломницького туризму.




Источник: news.studclub.poltava.ua

Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: