Новости ›› Образование

Студенти з Вінниці отримали щомісячні стипендії у ВНЗ Польщі

16.04.2014 13:30 | просмотров: 631
Нещодавно президент міста Кельце (Польща) Войчех Любавський оголосив рішення про надання щомісячної стипендії у розмірі 500 злотих трьом студенткам-вінничанкам, які навчаються в келецьких вишах.

Три кращих студентки з Вінниці, що навчаються в Державному університеті імені Яна Кохановського, отримали від президента міста Кельце підтвердження про надання їм щомісячної стипендії за старанність у навчанні в розмірі 500 злотих. Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

"Що найбільше мене дивує у Польщі, то це сама система освіти, – розповідає студентка-стипендіатка гуманітарного факультету Юлія Скомаровська. – У нас відсутні зайві предмети, що дозволяє концентруватися на основному профілі. Невелика кількість предметів загального профілю тільки підвищують спеціалізацію. За півроку навчання в університеті змінюється і відношення до світу загалом. В цьому є і заслуга у розумінні та допомозі однокурсників і викладачів. Сьогодні Кельце став для мене другим домом".

Українські студенти в Польщі є найчисельнішою групою серед іноземних студентів. Популярність польських ВНЗ серед української молоді зростає. У 2010 році нараховувалося 4,8 тисяч студентів-українців, а вже за три роки їх кількість зросла майже удвічі.

Источник: osvita.org.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: