Новости ›› Полтава и область

Стартував новий туристичний проект "Мандруємо Полтавщиною" (фото)

26.03.2014 09:00 | просмотров: 5143
«Люби і знай свій рідний край» - під таким гаслом стартував новий проект туристичного клубу InGreen . Першою, в рамках нового проекту «Мандруємо Полтавщиною», стала поїздка в місто Гадяч.

Гадяч знаходиться трохи більш ніж за на сто кілометрів на північ від Полтави і поки що не є таким широковідомим туристичним осередком як Диканька або Великі Сорочинці. Але вже з перших хвилин перебування у Гетьманській столиці стає зрозуміло що - ЇХАТИ У ГАДЯЧ ВАРТО! Гадяч має багату та різнопланову історію. Під час екскурсії містом Гадяч учасники туристичного клубу InGreen відвідали різноманітні цікаві об’єкти.

Краєзнавчий музей - Гадяч - Мандруємо Полтавщиною


Районний історико-краєзнавчий музей, який гостинно відкрив свої двері у жовтні 2012 року. З цього часу музей постійно поповнюється новими експонатами, ведеться широка краєзнавча робота. Наразі у музеї є експозиція присвячена народним українським звичаям, історії Гадяцького краю від найдавніших часів до сьогодення, творчості родини Драгоманових та інших відомих людей, чий життєвий шлях пов’язаний із містом Гадяч.

Гадяч - Мандруємо Полтавщиною


А у виставковій залі зараз можна побачити хустки різних кольорів та фасонів, які колись носили і зараз вдягають українки.


Краєзнавчий музей - Гадяч - Мандруємо Полтавщиною


Гадяцькі підземелля, які знаходяться в центральній частині міста та побудовані ще за козацьких часів із обороною метою. Одним з найцікавіших експонатів тут є камінь з відбитком ноги віком 20 млн. років, знайдений на Полтавщині. Екскурсоводи рекомендують доторкнутися до «Сліду» і запевняють, що він має цілющі властивості.

Гадяцькі підземелля - Гадяч - Мандруємо Полтавщиною


Сучасний Музей молотка - єдиний музей такого типу в Україні, де зібрано оригінальні молотки різних видів та призначення. Є там і сувеніри, і кувалди, і старовинні молотки, і, навіть, …риба-молот. Як же виник такий оригінальний музей можна дізнатися, приїхавши в Гадяч на екскурсію.

Музей Молотка - Гадяч - Мандруємо Полтавщиною


Музей бджільництва Національного наукового центру «Інститут бджільництва ім. П.І.Прокоповича. В музеї знаходяться колоди-борті, дуплянки, колекції медів. Численні експонати демонструють різні етапи розвитку бджільництва. Також у науковому центрі всіх охочих почастують медом, маточним молочком та іншими корисними продуктами бджільництва, а продукцію, яка сподобалася найбільше – можна відразу ж і купити.

Музей Бджільництва - Гадяч - Мандруємо Полтавщиною


Свято-Успенський Собор - найважливіша православна споруда та окраса міста. Освячений у кітні 1998 року. Тут знаходиться унікальна вишита ікона із відображенням на склі Святителя Миколая Мирлікійського, заради якої до Гадяча приїздять віруючі із найвіддаленіших регіонів.

Свято-Успенський Собор - Гадяч - Мандруємо Полтавщиною


Урочище Зелений Гай - куди відома письменниця Леся Українка регулярно приїздила до своєї матері Олени Пчіки відпочивати та милуватися чарівною природою Полтавського краю.На честь 170- річчя від дня народження Михайла Драгоманова відкрито пам’ятний знак та збудовано альтанку і амфітеатр. Щороку проводиться обласне літературно-мистецьке свято «Дивоцвіт Лесиного гаю».

Зелений Гай - Гадяч - Мандруємо Полтавщиною


Окремо варто відзначито, що Гадяч - є другим після Умані найбільшим центром паломництва хасидів, адже тут знаходиться могила засновника хасидского руху Хабад - Шнеур-Залман із Ляд. В 2013 році на цьому місці побудовано Центр Хасидизму неймовірної розкоші та розмаху, який дійсно достойний уваги.

Центр Хасидизму - Гадяч - Мандруємо Полтавщиною


Організатор екскурсії керівник туристичного клубу InGreen Ольга Влох залишилася у захваті від поїздки в Гадяч:
- Гадяч вражає своїми туристичним різноманіттям та унікальними пам'ятками, які варто відвдідати кожному жителю Полтави! Поїздка в Гадяч стала початком нового туристичного проекту "Мандруємо Полтавщиною", учасники якого зможуть відвідати усі найцікавіші та найвіддаленіші куточки нашого рідного краю. Адже подорожувати і любити нашу Велику Батьківщину - УКРАЇНУ, потрібно починати з Малої Батьківщини - Полтавщини! Стартуємо під девізом: ЛЮБИ І ЗНАЙ СВІЙ РІДНИЙ КРАЙ!

Керівник проекту мандруємо Полтавщиною - екскурсовод Олга Влох



Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: