Новости ›› Полтава и область

Полтавський «Рок-удар» із політичними нотками

02.03.2014 09:00 | просмотров: 1519
15-й «Рок-удар» таки відбувся. Не зважаючи на те, що політична ситуація в країні змусила полтавських рокерів трішечки зміститися у даті проведення та відмовитися від виступів харківського письменника Сергія Жадана та його гурту «Собака в космосі», свято музики відбулося на повну потужність.

Цього року на ювілейному «Рок-ударі» прослідковувався «сімейний» відбір гуртів, адже на сцену концертного залу «Villa Крокодила» почергово зі своїми запальними композиціями вийшли «Сестра Керрі», «Брат Кіндрат» та харківський «П@п@ Карло». Ще з надзвичайних подій «Рок-удару» - початок затримався на годину, бо чекали Жадана, але він, зі слів очевидців, сидів у захопленій будівлі адміністрації і не збирався здавати своїх громадських позицій. Не біда…

Полтавці знайшли сили повеселитися й без нього. Про атмосферу: окрім самих музикантів гуртів, виступи яких планувалися на «Рок-ударі», зустріти можна було музикантів із гуртів, виступи яких не були заявлені на фестивалі. Така дружня і по-сімейному тепла обстановка, де всі один одного знають, вкотре зустрічаються, обмінюються думками, і, звичайно ж, танцюють!
Ну, що до танців, то «розкачувалася» публіка довгувато. Розпочали з виступу полтавського гурту«UA», які переспівали декілька «не своїх» пісень, далі – своїх динамічних. Тому, декілька прихильників цієї групи розмістилися на танцполі. Танцювати під наступного виконавця - Валерія Власенка, який, як зазначив ведучий (якщо його можна так назвати, адже він скоріше був «оголошувальником» наступного виконавця) Сергій Одаренко, є основоположником полтавського рок-н-ролу. Його пісні – глибокі, філософські, зібрали справжніх його прихильників.

Розважати продовжували «Сестра Керрі» зі своїми старими і новими композиціями, що припали до смаку тим, які прийшли. Місця біля сцени потихеньку заповнювалися. Тому наступним виконавцям, які значно підняли танцювальний градус, - гурту «Брат Кіндрат» стало легше спілкуватися з публікою. До справжнього рокового екстазу більшість присутніх довели вже музиканти з легендарного полтавського гурту «Онейроїд». Вони брали як кількістю, так і якістю. Та й час вже був підходящих, адже як виявилося, наші полтавські любителі року, полюбляють слухати музику вже ближче до 10-ї вечора, тому найбільший натовп припав саме на цю годину.

З виступу харківських гостей «П@п@ Карло» розпочалося педалювання політичної теми, адже саме з цими музикантами вся полтавська музична громада заспівала гімн. А от найстійкіші прихильники року таки дочекалися виступу хед-лайнерів та організаторів «Рок-удару», виконавців із гурту «Транс-Формер».

Майже п’ять годин тривав музичний марафон під гучною назвою «Рок-удар», і, як виявилося, зовсім не даремно. Адже різновікова публіка мала змогу потанцювати, поспілкуватися, послухати музику, проаналізувати, що зараз відбувається у роковому просторі Полтави.




















Кристина Филиханова

Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: