Новости ›› Полтава и область

Полтавці сходили "В гості до Капніста та Колтяревського" (фото)

23.12.2013 14:30 | просмотров: 2733
22 грудня відбулася екскурсія для зацікавлених полтавців до Літературно-меморіального музею Івана Котляревського. Це була четверта екскурсія від туристичного проекту «Таємнича Полтава».

Музей відкрито 28 вересня 1952 року у старовинному будинку, який, за переказами, належав відомому поету і драматургу В. В. Капністу. Будівля музею внесена до Списку пам’яток архітектури національного значення.

Цього разу на екскурсії полтавці дізналися маловідомі сторінки із життєвого та творчого шляху нашого земляка Івана Котляревського. А також про загальний стан та етапи розвитку полтавської літератури.

Двохгодинну тематичну екскурсію проводила особисто провідний науковий співробітник музею Євгенія Всеволодівна Стороха.

Також учасники екскурсії потрапили на виставку картин та прикрас із природніх матеріалів. Автор робіт – полтавка Ніна Володимирівна Баканова.

В її роботах захоплюють створені образи та дивує унікальна техніка виконання. Художні виставки змінюються у музеї регулярно і є приємним доповненням до багатої основної експозиції.

Керівник проекту «Таємнича Полтава» Ольга Влох висловила щире захоплення від музею:
- В садибі Івана Котляревського був хоч раз чи не кожен полтавець та значна кількість туристів. А от до літературно-меморіального музею приходять набагато рідше. Дуже приємно, що в нашому місті є культурні освічені люди, які готові у свій вихідний іти до музею. Ми створили туристичний проект «Таємнича Полтава», щоб збільшити кількість таких людей у Полтаві. Висловлюємо щиру подяку за надзвичайно цікаву та змістовну екскурсію Євгенії Всеволодівні! Її розповідь розширила наше уявлення про літературне життя міста.

Наступна тематична екскурсія відбудеться традиційно в останню неділю січня. Деталі - http://ingreen.in.ua/tours/topoltava/1114



Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: