Новости ›› Полтава и область

Туристичний клуб «InGreen» запрошує у Шарівку «майже на шару».

24.09.2012 11:30 | просмотров: 3698
Туристичний клуб «InGreen» розпочинав свою діяльність майже два роки тому із кола однодумців, які зібралися і поїхали невеличкою маршруткою на екскурсію в біосферний заповідник Асканія-Нова. Зараз розширилася і географія поїздок і кількість учасників. На вихідних 15 вересня полтавські туристи побували на абсолютно новій захоплюючій екскурсії «Старовинними садибами та парками Слобожанщини».

Ця суботня поїздка пролягала за маршрутом: Шарівка, Наталіївка, Городне Краснокутськ. І зібрала рекордну за всю історію клубу кількість учасників – 52. Це була перша збірна екскурсійна група незнайомих між собою полтавців, які відвідали Шарівку та інші об'єкти маршруту. Здавалося б, що в сусідній області немає нічого цікавого. Але «перша столиця», насправді, приховує багато таємниць.


Туристи InGreen в Шарівці

Фотосесія в Шарівці


Першим туристів гостинно зустрів Шарівський комплекс садово-паркового мистецтва. Історія цього маєтку почалася в 1804 році з детального опису Шарівки початку XIX століття в «економічній примітці на Богодухівський повіт». Першим власником маєтку вважається Петро Ольховський. Барон Леопольд Кеніг став власником Шарівського замку в 1900 році. Саме з його ім'ям пов'язані найцікавіші історії в парку про «Камінь кохання» та «Сахарную горку». Палац, хоча він зараз і знаходиться не в найкращому стані, вражає своєю грандіозністю та масштабністю. Він закритий для загального відвідування, але екскурсійна група туристичного клубу «InGreen» потрапила всередину і мала змогу помилуватися відголосом розкоші минулих століть.


Фотосесія в Шарівці

Фотосесія в Шарівці


Також – Шарівський палац – чудове місце для фотосесій, як у звичайному одязі так і у вечірніх сукнях. Тому, під час поїздки був спеціально відведений час для фотосесій на території Шарівського парку, чим охоче скористалися учасники (і особливо учасниці) екскурсії.


ф

Фотосесія в Шарівці

Всередині Щарівського замку


Потім, загублена серед соснового лісу, перед туристами постала Спасо-Преображенська церква. Архітектурний проект церкви в 1908 році розробив 35-річний Олексій Щусєв, відомий вже на той час зодчий. Ця церква - одна з кращих будівель подібного типу початку ХХ століття в Україні. Її копія, навіть, знаходиться в Ніцці (Франція).


Туристи InGreenв Наталієвці


Слобожанщина продовжила дивувати туристів своїми незвичними пам'ятками, захованими серед полів та лісів. Наступним учасники екскурсії відвідали унікальний багатоярусний об'єкт садово-паркової архітектури «Співаючі тераси». Одна із версій виникнення цього об'єкту: побудова майданчиків, які акумулюють тепло і оптимально розподіляють вологу і тому придатні для висадки екзотичних рослин.

Інша версія: виникнення унікального плацдарму на одній паралелі з єгипетськими пірамідами для зв'язку із космосом. Екскурсовод розповів усі деталі та розвіяв міфи, а туристи ще і пісень поспівали та яблучок із терас поїли.


Туристи InGreen в Краснокутську


І завершальним акордом стало відвідування Краснокутського дендропарку, заснованого Іваном Каразіним, молодшим братом Василя Каразіна, засновника Харківського національного університету. Тут ми і острів кохання побачили, і білтх лебедів погодували, і справжню хату Баби-яги надибали. А наостанок помилувалися краєвидами, за які цариця Катерина ІІ і нагородила селище назвою «Красний Кут».

Ця подорож настільки сподобалася учасникам, що ми організовуємо її ще раз і ЗАПРОШУЄМО Вас поїхати на екскурсію «Старовинними садибами та парками Слобожанщини» від туристичного клубу «InGreen» 6 жовтня.

www.ingreen.in.ua


Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: